Ultima oră

Un poștaș a jucat la păcănele sute de pensii


Un poștaș din Bucureşti a trimis în judecată după ce şi-a însuşit peste 140.000 de lei, bani care erau pentru plata pensiilor, jucând din aceștia 90.000 de lei la jocuri de noroc.
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au anunţat, vineri, trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui factor poştal, pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals.

“Din cercetările efectuate a rezultat că inculpatul P.G., în calitate de factor poştal – funcţionar public cu atribuţii de gestionar – în cadrul unui oficiu poştal din municipiul Bucureşti aparţinând Companiei Naţionale Poşta Română SA. – societate comercială naţională de interes public cu capital majoritar de stat, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, la data de 09.08.2023, în jurul orelor 10.00, şi-a însuşit suma de 141.960 lei, sumă pe care a primit-o în gestiune, în vederea distribuirii pensiilor către persoanele îndreptăţite şi a folosit-o în interes personal”, au afirmat procurorii.
“Totodată, în perioada iulie-august 2023, inculpatul a falsificat semnătura de primire a trei beneficiari de mandate plată pensie, pensii ce urmau a fi achitate pentru luna august 2023, precum şi semnătura de primire a unui beneficiar de mandat plată prestaţii asistenţă socială – alocaţie ce urma a fi achitată pentru luna iunie 2023, după care a folosit cele patru mandate astfel falsificate, în cadrul angajatorului, pentru a crea aparenţa că a achitat beneficiarilor de drept sumele de bani consemnate pe aceste înscrisuri oficiale, deşi în realitate îşi însuşise banii în scop personal”, a arătat sursa citată.

Prejudiciul total cauzat Companiei Naţionale Poşta Română SA, în această situaţie, se ridică la 14.454 de lei, scrie news.ro.

Sursa:bugetul.ro

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *