Eveniment

VIDEO: A vrut să dea foc mașinii primăriei! A turnat benzină pe autoturism și a sunat la 112!


Incident, luni seara, după ora 18.00, în localitatea Brănești. Asta, după ce un localnic, în vârstă de 45 de ani, supărat că mașina primăriei era parcată la poarta vecinului său, a sesizat UAT-ul că o persoană fără atribuții conduce, ilegal, autoturismul. Reclamantul, aflat în cărucior cu rotile, a fost, în schimb, persiflat de reprezentații autorității locale, fapt care l-a enervat la culme pe cetățean. Acesta a luat o sticla cu benzină, a turnat-o pe mașina Primăriei Brănești și a apelat la 112, sesizând că va da foc autoturismului, pe motiv că edilul local ignora problemele comunitare și lasă Skoda plătită din bani publici pe mâna oricui.

La apelul cetățeanului, pornit să incendieze autoturismul, au ajuns la fața locului un echipaj de poliție, pompierii cu o autospecială și SMURD-ul.

Cetățeanul nemulțumit, imobilizat într-un scaun rulant, a explicat autorităților de ce a făcut acest gest, pomenind și de faptul că primarul refuză să le elibereze localnicilor autorizație pentru un protest. Oamenii vor să facă un marș pe drumul județean pe motiv că nu se repară artera rutieră dintre Capul Dealului și Bibești, asta de ani de zile, provocând daune șoferilor.
De altfel, ca să ajungă echipajul de pompieri în localitatea Brănești, în satul Gilortul, autospeciala a parcurs opt kilometri în 27 de minute, asta din cauza arterei rutiere extrem de degradate. Asta le-au povestit pompierii cetățenilor adunați la fața locului.

Dosar penal pentru protestatar! „Sunt asumat”

Bărbatul care a declanșat aceste lucruri, care ar trebui să atragă atenția autorităților, a explicat de ce s-a ajuns la acest protest. Omul a explicat, printre altele, că este într-un conflict cu vecinul său.

„Când am venit acasă, am văzut mașina instituției la poarta vecinului meu. Am sunat vicele să îl întreb ce caută autoturismul UAT-ului la poarta vecinului, care nu este abilitat să îl conducă. Nu mi-a răspuns.. Mi-a trimis un mesaj și mi-a spus să îi vorbesc frumos dacă vreau să îmi răspundă. I-am răspuns politicos să ia legătura cu vecinul și în trei minute să dispară mașina primărie de la poarta respectivă, în caz contrar eu îi dau foc. S-a întrerupt semnalul în timpul discuției cu viceprimarul. Îi trimisesem și poze cu mașina oprită la poarta vecinului. Eu m-am dus apoi, am luat o sticlă de benzină, pe motiv că dau foc mașinii, dar am sunat între timp la 112. Am anunțat că mașina primăriei nu are ce căuta la poarta vecinului, care nu are drept să o conducă, și că voi da foc mașinii dacă nu vine cineva de la poliție sau primărie să o ridice și să ia măsuri legale cu cei care se fac vinovați de încredințarea autoturismului unei persoane care nu este în măsură să o conducă. Am vărsat benzina pe mașină dar când m-au sunat cei de la pompieri le-am zis să nu mai vină că nu voi da foc autoturismului. Am cerut doar prezența poliției să vadă și dânșii ce caută mașina UAT-ului la mică distanță de poarta mea. Au venit însă toți”, a explicat cetățeanul.

Acesta spune că și-a recunoscut fapta, menționând că a vrut doar să intimideze autoritatea locală să ia măsuri. De altfel, poliția a ajuns după o jumătate de oră la locul incidentului.
„Acesta a fost protestul meu pentru drum, atâta timp cât primăria a refuzat să îmi legalizeze autorizația de protest pentru drumul județean impracticabil din zonă, DJ665″, a completat protestatarul.

Acesta spune că i s-a întocmit dosar penal pentru cele petrecute, omul fiind revoltat că anchetatorii nu s-au uitat deloc, în schimb, la service-ul ilegal care funcționează la 15 km de locul incidentului, aici fiind angajat vecinul care folosește abuziv, în opinia sa, mașina primăriei.

Vicele a luat mașina de la domiciliul mecanicului

Mașina primăriei a fost luată de la poarta vecinului protestatarului chiar de viceprimarul localității. Asta în prezenta poliției. Viceprimarul ar fi motivat că el ar fi încredințat mașina acelui vecin, ce lucrează la service-ul respectiv, pe motiv să o probeze, mașina fiind atunci reparată.
Protestatarul menționează, în schimb, că vicele nu a făcut decât să îl apere pe vecinul, mecanic la service-ul realizat pe proprietatea alesului local, cu fonduri europene.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *