DezvăluiriUltima oră

VIDEO. Contracte dubioase și tâmplărie PVC de 150.000 de lei, montată pe clădiri aflate în paragină, într-o comună din Gorj!

Organele judiciare au făcut paradă pe la Primăria Stejari, în urmă cu o lună, și se fac că cercetează unele fapte de natură penală ale primarului Robert Ionuț Păiuși, după aproape un an de când acestea le-au fost sesizate. Și cam atât! Ultimul tun în bugetul comunei ar trebui să-i pună, din nou, în mișcare pe polițiști și procurori, însă la viteza cu care se desfășoară anchetele, trebuie să mai treacă ani până când aceștia să parcurgă distanța de 70 de km de la Tg-Jiu la Stejari. Primarul Robert Păiuși a atribuit, în baza unor oferte primite de la o firmă din Craiova, care aparține a unui amic al său, patru contracte cu o valoare totală de 145.608 lei, fără TVA, pentru tâmplărie PVC. Geamurile și ușile din termopan au fost montate la patru clădiri, însă cel puțin două dintre acestea sunt neutilizate și aflate într-o stare deplorabilă, cu tavane căzute, tencuială serios afectată de umezeală și acoperișuri degradate. Ca să nu cadă pereții, geamurile și ușile din termopan au fost montate, în bătaie de joc, în vechea tocărie din lemn.

Firma Pummelig SRL din Craiova, aparține lui George Daniel Gârbea, un apropiat al primarului Robert Păiuși, a trimis, în data de 21 februarie a.c., patru oferte Primăriei Stejari prin care se oblige să execute și să monteze mai multe elemente de tâmplărie PVC la Căminul Cultural și Grădinița din Baloșani, la Biblioteca din Stejari și la Școla Primară din Băcești. Totul, la prețul de 145.608 lei, fără TVA.


Concret, firma a ofertat pentru trei ferestre și o ușă de intrare la Biblioteca Stejari suma de14.563 de lei fără TVA, 12 ferestre și trei uși la Căminul Cultural Baloșani pentru 38.798 lei de fără TVA, opt ferestre, șase uși interior și o ușă de intrare la Gradinița din satul Baloșani, pentru 47.856 de lei fără TVA, respective opt ferestre, trei uși interior și o ușă intrare la Școala Primară Băcești pentru 44.391 de lei fără TVA. Ofertele au fost acceptate instantaneu, iar contractele au fost încheiate în scurt timp, primarul Păiuși fiind de acord cu plata în avans a 40% din suma totală a acestora.

După ce au fost montate termopanele, doi dintre consilierii locali ai comunei au mers să vadă lucrarea de la Grădinița și Căminul Cultural Baloșani, aflate într-o stare avansată de degradare. Tabla a căzut de pe o parte din acoperiș și se află aruncată lângă zidul clădirii, iar în interior e dezastru. Tavanul este căzut în mai multe locuri, din cauză că plouă efectiv în acea clădire, iar tencuiala e desprinsă de pe pereți pe suprafețe considerabile. Termopanele au fost montate în bătaie de joc, în vechea tocărie din lemn, și fixate cu un strat consistent de spumă poliuretanică.

.

Clădirile nu mai sunt utilizate de mulți ani, iar primarul a decis să arunce banii publici pe tâmplărie PVC, care are o garanție de 12 luni, fără să existe vreun proiect de reabilitare a acestora. Afacerea frizează penalul, în mod evident, iar organele judiciare ar putea să consume cota de combustibil pentru încă un drum la Stejari, ca să admire minunile lui Păiuși.

Este important de menționat faptul că la adresa firmei Pummelig SRL din Craiova, funcționează o policlinică, coincidență sau nu, aceeași căreia Păiuși i-a închiriat dispensarul comunal de la Stejari.

Primarul Robert Păiuși s-a victimizat…

…. câteva zile, după descinderile polițiștilor și procurorilor, iar la scurt timp a urmat un alt episod, care i-a adus un nou dosar penal, după ce a accidentat o femeie de 24 de ani, iar în urma testării cu drug testul, rezultatul a fost pozitiv și relevat posibila prezență a unor substanțe psihoactive. Păiuși a recunoscut, într-o postare video, că ia Xanax, un medicament care nu poate fi prescris decât de medicul psihiatru, ”folosit pentru tratamentul anxietăţii, tulburărilor anxios-depresive şi a tulburărilor de panică, pentru profilaxie şi tratament în delirium tremens şi în sindromul de abstinenţă la alcoolici”, potrivit prospectului.

Între timp, Păiuși pare că și-a revenit: ”Asta-i pofta ce-am poftit-o!”, a spus acesta la un miting electoral în comună și, în lipsa liderilor PSD, care nu au călcat în Stejari în această campanie electorală, a încheiat discursul cu ”Haideți la treabă!”, îndemnul electoral al senatorului liberal Ion Iordache.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *