Dezvăluiri

VIDEO: Directorii școlii din Turburea s-au îmbolnăvit subit după ce Inspectoratul Școlar i-a anunțat că va face un control, dar cântă la nunți

Soții Zgaibă de la Turburea, care ocupă funcțiile de director și director adjunct ai Școlii gimnaziale din localitate, s-au îmbolnăvit subit după ce au fost anunțați de Inspectoratul Școlar Județean Gorj că va face un control. În schimb, cei doi care fac parte dintr-o formație de muzică populară erau în formă maximă la un eveniment la care au cântat.

Controlul a avut la bază o dispută între directorul școlii, Liviu Zgaibă, și primarul Ion Bîrcă. „A fost o problemă cu gazele la Turburea, care a fost între primar și directorul școlii. Nu m-a interesat cine a greșit, dar m-a interesat încheierea unui contract cu furnizorul de gaze, astfel ca elevii să nu aibă de suferit. Am avut o animozitate între cele două părți A ajuns și la Minister această sesizare. Am făcut o mediere. Inspectoratul Școlar a fost la mijloc. S-a făcut o greșeală. S-a semnat de primar și trebuia să o plătească școala, pentru că acolo era locul de consum. Ori dacă a semnat domnul primar, directorul nu voia să achite. Contractul a fost reziliat și s-a încheiat un alt contract, după mai multe discuții, iar suma pe care trebuia să o achite școală să fie ștornată, iar restanța de 50.000 de lei să fie eșalonată. Ministerul Educației a cerut și alte măsuri, în afară de medierea conflictului. Am spus că o să facem o inspecție tematică generală la Școala gimnazială Turburea“, a relatat Marcela Mrejeru, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, la o emisiune la 1 Plus Tv.

Controlul era programat să se desfășoare în această săptămână, doar că cei doi directori, soț și soție, au intrat în concediu medical: „Inspectoratul a fost de acordă și am cerut să ne spună perioada. În momentul în care inspectorul de sector a mers, deoarece nu mergem neanunțați, și a prezentat obiectivele inspecției pentru săptămâna următoare, domnul director și soția dumnealui au intrat în medical, pentru că soția este director adjunct. Din acest motiv, am amânat această inspecție“, a mai spus Marcela Mrejeru.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *