Ultima oră

Ziua fără persoane decedate din accidente rutiere, marcată la Târgu Jiu

Astăzi, 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, au marcat ziua fără persoane decedate din accidente rutiere, printr-o serie de activități preventive desfășurate pe drumurile publice din județ.

Activitățile sunt desfășurate în contextul Proiectului ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri au purtat discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau sau substanțelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.

De asemenea, conducătorilor auto le-au fost înmânate formulare tip, ce presupun asumarea unui angajament de respectare a normelor rutiere.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj desfășoară în permanență activități pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *