Ultima oră

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, marcată de UCB

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu va marca astăzi, 02 aprilie 2023, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, prin iluminarea în culoarea albastru, pe parcursul întregii nopți, a clădirii din str. Tineretului, nr. 4, (albastru este culoarea aleasă pentru a reprezenta autismul).
În fiecare an, pe data de 02 aprilie, este sărbătorită Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, cu scopul de a încuraja eforturile de promovare a unei mai bune înțelegeri a acestei afecțiuni și de a spori nivelul de informare a publicului larg cu privire la nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.
Tulburarea de tip autist este o afecțiune neurologică severă ce poate să apară înainte sau după vârsta de doi ani. Această afecțiune se manifestă prin dificultăți în comunicare și limbaj și poate fi întâlnită în orice tip de familie, indiferent de rasă, etnie, nivel socio-economic, inteligență sau alte aspecte similare.
În prezent, în întreaga lume, sunt peste 70 de milioane de oameni cu autism, 1 din 160 de copii are o tulburare din spectrul autismului (TSU), iar, în România, sunt declarate oficial aproximativ 8000 de persoane cu un astfel de diagnostic.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *