Politică

A pierdut PSD voturile romilor din Târgu-Jiu? Ce spune Romanescu

Liderul Partidei Romilor Gorj, Nelu Pavel, a trecut de partea PNL, înaintea alegerilor locale, după ce, ani de zile, a susținut Partidul Social-Democrat.

Partida Romilor Gorj a făcut protocol de colaborare cu PNL Gorj. Liderul formațiunii politice, Nelu Pavel, a primit locul 10 pe lista Partidului Național Liberal pentru Consiliul Județean Gorj.

Primarul PSD al Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, nu crede că trecerea liderului Partidei Romilor de partea PNL va influența votul din municipiu, la alegerile locale din 9 iunie.

„Nu cred că va influența votul din municipiu, pentru că eu cred că, în afară de populismul deșănțat al PNL, cu anumite mesaje pe care le transmit, oamenii din comunitățile de etnie romă știu foarte bine ceea ce am făcut pentru ei, pentru marea majoritate a cetățenilor din această comunitate. Nu vom fi niciodată apropiați de cei care nu respectă anumite reguli și care nu respectă legea, însă pentru cei care sunt cu adevărat majoritari în acea comunitate, eu sunt sigur că putem face foarte multe lucruri împreună. Dar trebuie să înțelegem un lucru, că în Târgu-Jiu, pentru toți cetățenii municipiului Târgu-Jiu există și drepturi și obligații. În momentul de față, din ceea ce văd eu, PNL i-a atras pe ăia care consideră că Târgu-Jiu are doar drepturi care li se cuvin. Nu! Noi îi acceptăm pe cei care sunt majoritari și care înțeleg anumite reguli pe care le-am impus, în trecut. Nu știu câte voturi a adus domnul Nelu Pavel PSD-ului, nu pot să contabilizez asta. Noi, știu că avem o echipă extrem de închegată în acea comunitate, cu doi lideri, cu Florin Sibian, în zona Obreja, care este și pe lista noastră de consiliu, cu domnul Ion Ministru, cum este cunoscut, Ion Mihai, în cealaltă zonă, zona Meteor. Eu zic că sunt doi oameni extrem de respectați, plus oamenii care ne susțin în acele comunități. Personal, am o relație foarte bună cu domnul Pavel, nu știu ce s-a făcut la nivel de județ, ce discuții au avut loc, dar, cel puțin în ultima perioadă, n-am avut niciun conflict cu domnul Nelu Pavel și din acest punct de vedere, eu cred că o campanie pe care o va duce dumnealui va fi pentru susținerea candidaților de la Consiliul Județean. Așa cred, acolo unde și dumnealui se regăsește pe liste”, a precizat edilul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *