Actualitate

Când se reiau LUCRĂRILE la centura Târgu-Jiului

Administratorul companiei italiene Secol, care a câștigat licitația pentru continuarea lucrărilor, vine, pe data de 1 martie, la Târgu-Jiu, pentru a relua investiția stopată în anul 2017.

Directori din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova au inspectat, la sfârșitul săptămânii trecute, lucrările executate până acum la centura Târgu-Jiului și gradul de degradare al acestora. Potrivit primarului Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, societatea Secol va relua investiția în jurul datei de 1 martie. “Am avut o vizită a structurii regionale drumuri naționale. Am înțeles că a fost desemnat deja un responsabil, fostul director Lumezeanu se ocupă de centura Municipiului Târgu-Jiu, împreună cu un director din cadrul Direcției Regionale de Drumuri de la Craiova. Au fost prezenți la Târgu-Jiu, au mers pe șantier să vadă exact stadiul lucrărilor în momentul de față, de fapt cum a fost întreținută această centura în perioada anterioară. Am luat legătura cu directorul general al companiei Secol și îmi spunea că, săptămâna viitoare, în jurul datei de 1 martie, va ajunge la Târgu-Jiu pentru a putea demara lucrările. Așa este prevăzut și în graficul de lucrări, începutul lunii martie este dat ordinul de începere a lucrărilor pe centura Municipiului Târgu Jiu. Din ce am înțeles și de la administratorul societății Secolul, dar și de la domnul Lumezeanu, deja se fac pregătiri pentru începerea lucrărilor. Singura problemă care a fost, până în acest moment, este legată de condițiile atmosferice. Trebuie să aibă o anumită temperatură pentru a putea demara aceste lucrări”, a declarat edilul.

“Lucrările nu mai pot fi blocate”

Marcel Romanescu dă asigurări că după ce vor fi reluate lucrările de la centura Târgu-Jiului nu mai pot fi locate. Edilul susține că Secol ar mai avea de executat aproximativ 40% din investiție. “Termenul de finalizare este de 18 luni. Este greu de evaluat cât s-a făcut până în prezent. Cred că undeva la 40% din centura mai este de realizat. Am garanția că lucrările vor demara puternic și poate avem surprize că va fi finalizat mai repede. Nu mai avem conflicte pe teren, avem un proiect pentru realizarea planurile parcelare care vizează terenurile din preajma centurii dar lucrările nu mai pot fi blocate. Decretul de expropriere permite să se desfășoare lucrările fără niciun fel de blocaj”, a conchis primarul Târgu-Jiului.

Tag-uri

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close