Monden

Vacanțe de Dragobete 2021. Cele mai romantice destinații din România

După 1990, românii au importat din Vestul Europei Valentine's Day, sărbătorită pe 14 februarie și considerată Ziua Îndrăgostiților. Au existat însă și contestări ale acestei datini, unele persoane acordând o importanță mai mare păstrării tradițiilor autohtone și, implicit, sărbătorirea zilei de Dragobete la 24 februarie în locul acesteia.


Sibiul este unul dintre cele mai romantice orașe din România.

În Sibiu dăinuiește o atmosferă boemă, perfectă pentru o vacanță în doi. De Dragobete poți vizita alături de jumătatea ta, obiective turistice precum: Turnul Sfatului, Podul Minciunilor, Palatul Brukenthal, Muzeul Locomotivelor cu Abur sau Turnul Dulgherilor.

Clujul este unul dintre cele mai civilizate orașe din țară. Te va surprinde bunătatea oamenilor, dar și căldura cu care sunt primiți oaspeții.

Este musai ca atunci când ajungi în Cluj să guști din bucatele tradiționale. Poți vizita un oraș minunat alături de persoana iubită de Dragobete, dar nu uita să bifezi și următoarele obiective turistice: Piața Unirii și Biserica Sf. Mihail, Piața Muzeului și Casa Matei Corvin, Parcul Central, Cetățuia, Bastionul Croitorilor, Muzeul Farmaciei sau Teatrul Național și Opera Română.

Oradea este un oraș încărcat de istorie, dar și impresionant din punct de vedere arhitectural. Dacă te hotărăști să te plimbi cu persoana iubită pe străzile Oradei, nu uita să vizitezi și Piața Unirii, Cetatea Oradea, Palatul Vulturul Negru, Vedere din Turnul Primăriei, Sinagoga Zion, Casa Darvas La Roche sau puteți avea o vedere panoramică asupra Oradei de pe Dealul Ciuperca.

Brașovul este renumit pentru arhitectura nemțească, dar și pentru monumentele celebre din centrul orașului. Puteți petrece o vacanță romantică în doi, vizitând Biserica Neagră, Piața Sfatului, Strada Sforării, Bastionul Țesătorilor sau Poarta Ecaterinei. Iarna, orașul devine magic. Totodată poți avea o vedere panoramică asupra Brașovului, dacă urci cu telecabina pe Vârful Tâmpa.

Cabana Bâlea Lac și Hotelul de Gheață ar putea fi ideale pentru a celebra Dragobetele într-un loc de vis. O minivacanță la Hotelul de Gheață vă poate oferi o experiență inedită. Noaptea veți dormi înveliți în piei de animale, având în față un peisaj glaciar, cu stelele deasupra, înconjurați de munți, unde veți fi doar voi doi, într-unul dintre cele mai romantice locuri. Pe timp de iarnă accesul pe Transfăgărașan este interzis, dar puteți conduce până la Cascada Bâlea, iar de aici puteți urca cu telecabina.

Sinaia este una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din România. Poți petrece Dragobetele aici, într-una dintre multele cabane romantice pe care Sinaia ți le oferă. Sinaia este un loc de vis, mai ales iarna, când munții sunt acoperiți cu zăpadă.

Mamaia poate fi un loc ideal unde să îți petreci ziua de Dragobete. O vacanță la mare în plină iarnă poate fi o experiență extrem de deosebită. Nimic nu se compară cu o plimbare pe plajă pe timp de iarnă. Pentru un moment unic în doi, poți alege o vacanță pe litoralul românesc.

Sursa:wowbiz.ro

Tag-uri

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close