Dezvăluiri

Care e cel mai afectat liceu din Târgu-Jiu după cutremur. Prefect: Se va interzice activitatea în acel imobil

Prefectul județului Gorj, Cristina Cilibiu, anunță că activitatea într-unul dintre corpurile de clădire ale Liceului Bârsești, va fi interzisă, pentru că este foarte afectat de cutremurul de marți.

Seismul de marți a provocat pagube la mai multe unități de învățământ din Târgu-Jiu. După primele verificări s-au depistat probleme la 11. Cel mai afectat este un corp de clădire al Liceului Bârsești. Prefectul Cristina Cilibiu a anunțat că în spațiul respectiv va fi interzisă activitatea. Și la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, au fost afectate holul central, cancelaria și patru săli de clasă. “Mulțumim Lui Dumnezeu că a fost vacanță. Vedem ce se va întâmpla și în perioada imediat următoare, pentru că la mai multe școli din unități de învățământ din municipiul Târgu-Jiu s-au identificat mai multe probleme. Sunt tencuieli căzute, sunt fisuri și, mai mult de atât, cred că la cam toate unitățile de învățământ, acolo unde au fost coșuri de fum, au căzut bucăți de cărămidă, încă se îndepărtează elemente. Sunt unele în situația în care va trebui să fie date jos de tot. Cred că la Școala Gimnazială Litovoi, sunt 11 coșuri fisurate, dintre care 5 prăbușite, și atunci va trebui să fie îndepărtate. Mai avem la Tudor, corpul vechi ar clădirii ar fi fost afectat, la etaj, cred că sunt 4 săli de clasă, cancelarie și holul central, iar la Liceul de la Bârsești, din ce s-a prezentat până acum, a fost afectată structura de rezistență la corpul B al clădirii și se va interzice activitatea în acest imobil. Inițial au fost 11 școli din municipiu, unde au fost semnalate probleme, este vorba de Școala Gimnazială “Constantin Brâncuși”, Grădinița cu program prelungit “Lumea Copiilor”, Palatul Copiilor, Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, Liceul de Arte “Constantin Brăiloiu”, Liceul Tehnic “Henri Coandă”, Școala gimnazială “Ecaterina Teodoriu”, Clubul Sportiv Școlar Târgu-Jiu, Liceul Tehnologic Bârsești, Școala Gimnazială “Voievod Litovoi” și Școala Gimnazială “Alexandru Ștefulescu”, spune Cristina Cilibiu.

Evaluri ale pagubelor în zona epicentrului cutremurului

Autoritățile județene fac, în această perioadă, o evaluare a pagubelor în localitățile aflate în epicentrul cutremurului de marți. Este vorba de Runcu, Lelești, Tismana și Arcani. Cristina Cilibiu spune că structura de rezistență a blocurilor din Târgu-Jiu nu a fost afectată. “Din datele pe care le avem și din evaluările care s-au făcut, nu există blocuri, locuințe cu structură de rezistență afectată în momentul de față. Sunt mai multe instituții publice acolo unde s-au fisurat pereții, dar asta nu înseamnă că a fost afectată structura de rezistență. Ca și instituții publice, cea mai afectată este Palatul Administrativ, corpul vechi al clădirii unde a fost interzis și restricționat accesul. Deja s-au montat garduri, a fost închis accesul principal dinspre zona pietonală. În localitățile din județ, sunt foarte multe rapoarte operative care au venit. Cu prioritate a plecat o comisie către zona Runcu, Arcani, Lelești, Tismana, Stănești, zona de sub munte unde au fost mai multe probleme. Chiar și la unitățile de învățământ, o să ajungă o comisie la Arcani, Stănești și Tismana, unde au semnalate probleme la unitățile de învățământ din teritoriu. La Runcu, Arcani și Lelești sunt mai multe case afectate, mai multe sedii, clădiri, care au fost afectate”, a precizat prefectul județului.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *