Dezvăluiri

Corpul vechi al Prefecturii Gorj, închis temporar după cutremur

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, anunță a fost închis temporar corpul vechi al Prefecturii, construit în perioada 1898-1904 ca urmare a pagubelor suferite în urma cutremurului de marți.

Funcționarii care-și desfășurau activitatea în corpul vechi al Prefecturii Gorj nu vor mai putea merge la birouri. Imobilul construit în perioada 1898-1904 urmează să fie expertizat în perioada următoare. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, spune că intrarea în Prefectură se va face, de acum înainte, numai pe ușa dinspre Parcul Central. “Din obiectivele care au fost vizualizate, recomandarea a fost și se pune în aplicare ca Prefectura, corpul Prefecturii construit în perioada 1898-1904 să fie temporar închis până se va face o expertiză de specialitate, pentru că e clar, trebuie consolidate. Sau expertul va spune sau echipa de experți vor spune ceea ce trebuie făcut pentru a reface clădirea și a fi consolidate. Din câte știu, toate persoanele care aveau sediul și își desfășoară activitatea au părăsit acel corp, este izolat, intrarea prin fața prefecturii, nu se mai poate realiza, accesul cu publicul, accesul salariaților în interiorul Prefecturii, Consiliului Județean și alte instituții subordonate se face prin intrarea dinspre parc. Clădirea Centrului pentru Evidența Populației nu este afectată, cred că își desfășoară activitatea, dar asta este decizia Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. Pentru Biserica “Sfinții Împărați Constantin și Elena” va trebui obligatoriu făcută o expertiză, pentru că prezintă anumite probleme de fisură în interior. Iar biserica de pe Calea Eroilor, care a fost vizualizată de comisie și de către domnul expert, la cele 2 turle se pare că nu prezintă probleme de fisură în construcție, doar la fața, tencuiala s-a desprins, lucru vizibil din exterior”, spune șeful județului.

Continuă expertizarea școlilor

Cosmin Popescu susține că, în perioada următoare, va continua expertizarea școlilor din județ pentru a vedea cum au fost afectate de cutremur. Șeful județului afirmă că nu sunt probleme la clădirile spitalelor și a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Gorj, “Cel mai important este să se finalizeze vizualizarea și, să spunem, expertizarea vizuală a școlilor din municipiul Târgu-Jiu și din celelalte localități în care primarii au semnalat probleme. Din câte știu, după ședința din această dimineață, mai sunt de vizualizat 3 școli din municipiul Târgu-Jiu, care au prezentat probleme de fisură, după care, altă comisie va merge în Stănești, Arcani, Tismana pentru a da un răspuns. La celelalte clădiri publice nu sunt probleme, nu sunt probleme la spital, nu sunt la DGASPC. La locuințele individuale s-a intervenit în continuare pentru degajarea coșurilor de fum căzute în urma seismului. Am înțeles de la domnul Malacu, s-a intervenit și se intervine. Echipele sunt în teren”, a declarat Cosmin Popescu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *