Dezvăluiri

Magistrații i-au înlocuit, pentru a doua oară, arestul la domiciliu cu controlul judiciar fiului judecătoarei Dafinescu, după ce a accidentat mortal o femeie!

Nici n-a fost fixat primul termen în dosarul în care fiul președintelui Judecătoriei Novaci este judecat pentru ucidere din culpă și Mihai Dafinescu a scăpat și de arestul la domiciliu. Magistrații Judecătoriei Craiova au dat dovadă de clemență exagerată și au decis, pentru a doua oară într-o lună, ca tânărul de 26 de ani, care a ucis cu mașina, în vara anului trecut, o femeie chiar sub ochii fiului ei, să fie plasat sub control judiciar, practic, să fie lăsat în libertate.

Judecătoria Craiova a dispus, marți, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, și a dispus punerea în libertate a lui Mihai Dafinescu. Magistrații i-au spus lui Dafinescu ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte, printre altele, obligația de a nu depăși limita teritorială a satului Cărpinişi din comuna Crasna, să nu ia legătura şi să nu comunice cu părțile din dosar, să nu participe la manifestări sportive sau culturale sau la manifestări publice, să nu conducă niciun tip de vehicul, să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Este pentru a doua oară când Judecătoria Craiova adoptă această soluție, după ce, luna trecută, Tribunalul Dolj a întors hotărârea.

După șapte luni de arest preventiv și alte două în arest la domiciliu, Dafinescu a obținut cea mai blândă măsură preventivă, cea a controlului judiciar, cu excepția obligațiilor pe care trebuie să le respecte, echivalentă cu libertatea.

Fiul președintelui Judecătoriei Novaci, Elena Dafinescu, a fost trimis în judecată, la data de 7 ianuarie, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, după ce, anul trecut, pe 19 august, a accidentat, mortal, o femeie de 52 de ani, din localitate.

La finele lunii martie a.c., Judecătoria Craiova a constatat legalitatea sesizării instanței, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală privindu-l pe Mihai Dafinescu, aflat în stare de arest preventiv, la acea dată, și a dispus începerea judecății cauzei, numai că decizia a fost atacată, iar contestația va fi judecată de Tribunalul Dolj pe 25 mai. Abia după ce decizia va rămâne definitivă, se poate fixa primul termen al procesului și începe, efectiv, judecata.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *