Dezvăluiri

Cariera Lupoaia e plină de turme de oi, însoțite de dulăi și ciobani! Minerii sunt în șomaj tehnic

Niște ciobani din Vâlcea și-au făcut o stână la Lupoița, pe raza comunei Cătunele. Turmele de oi și le pasc însă în incinta Carierei Lupoaia, activitatea unității miniere fiind oprită până luna viitoare, salariații fiind în șomaj tehnic. La muncă sunt doar cei din serviciul de pază și asecări, dar lucrătorii nu își permit să alunge turmele de oi, de frica dulăilor care le păzesc.

În loc de mineri în cariera minieră a CEO și-au făcut apariția, de câteva zile, ciobanii cu turmele de miei. Problema nu sunt însă păstorii care nu ar avea totuși ce să caute în perimetrul unităților miniere ci, dulăii care păzesc ovinele, aceștia fiind periculoși, mai mulți câini comunitari, îngrijiți de minerii rămași în activitate, fiind sfârtecați de patrupedele ciobanilor.
Paznicii se plâng că le este frică, iar restul lucrătorilor spun că urcă pe utilaje de teamă că ar putea fi mușcați.

Lucrătorii de la Lupoaia reamintesc cazul femeii omorâte de câinii unui cioban la Mușetești și dau de înțeles că se tem pentru viața lor. Oamenii cer reprezentanților unității miniere să ia măsuri și să oprească accesul ciobanilor în perimetrul minier.

Tag-uri

Articole asemănătoare:

2 Comentarii

  1. Așa vor arăta mai toate perimetrele miniere in foarte scurt timp. Acestea vor deveni ,,zone ecologice” iar minerii se vor recalifica in ciobani , păstori de oi , capre și turme de boi. De boi ce au fost când au pus botul la marea scindare sindicală , care a însemnat începutul sfârșitului pentru mineritul gorjean.

    1. Minerul poate mult mai mult stimate domn! El poate deveni translator de limba chineza,profesor de religie tibetana, fabricant de magnum……cu ocazia asta scapa si de trantorii care i-au parazitat munca….perimetrele miniere pot fi folosite ca zone de cercetare pt. supravietuirea in conditii extreme ,simularea de asolizare pe o planeta a carei stea este o pitica rosie…..toatea astea nu presupun cumpararea de certificate de carbon……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close