Dezvăluiri

Ce se întâmplă cu contractele de muncă ale angajaților încadrați în acest an la CE Oltenia. Lider: E prioritate zero!

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, spune că prelungirea contractelor pe perioadă nedeterminată a angajaților încadrați, în acest an, la CE Oltenia este prioritate zero.

Complexul Energetic Oltenia a angajat, în acest an, sute de persoane, în contextul în care guvernul a cerut suplimentarea producției de energie. Contractele de muncă ale noilor salariați au fost făcute pe perioadă determinată, până la data de 31 decembrie. Liderii Federațiilor Mine Energie și Univers au discutat cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, despre prelungirea lor. Deocamdată, nu a venit nicio decizie în acest sens. Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, este convins, însă, că noilor angajați le vor fi prelungite contractele pe perioadă nedeterminată. “De la ultima discuție pe care am avut-o după deplasarea la București cu domnul ministru al Energiei, nu s-a întâmplat nimic. Eu cred 100% că va fi rezolvată situația legată de modificarea contractelor de muncă ale noilor salariați care au fost încadrați și care vor mai fi încadrați. Indiferent de ce se va întâmpla la Bruxelles, de ce se va întâmpla în Ministerul Energiei, vedem depusă o moțiune simplă, indiferent cine va veni în locul domnului ministru, dacă va fi schimbat, prioritatea noastră zero este ca salariații care au fost încadrați în această perioadă să aibă contracte individuale de muncă pe perioadă nedeterminată și asta se va întâmpla mai devreme sau mai târziu. E clar că 31.12.2022 nu va fi ultima zi de lucru a acestor colegi ai noștri. Suntem într-o continuă mișcare de personal, facem angajări în continuare”, spune Jan Popescu.

Ministrul Energiei ajunge, pe 23 septembrie, la Rovinari

Jan Popescu este convins că ministrul Energiei, Virgil Popescu, va ridica problema renegocierii planului de restructurare a CE Oltenia la întâlnirea miniștrilor Energiei din Uniunea Europeană, ce va avea loc pe data de 9 septembrie. Liderul SMEO spune că, pe data de 23 septembrie, ministrul este așteptat la aniversarea a 50 de ani de la punerea în funcțiune a Termocentralei Rovinari. „Pe 9 septembrie, domnul ministru al Energiei va fi la Bruxelles pentru a putea ridica problema pe care am discutat-o la Ministerul Energiei legat de planul de restructurare. Vom continua această discuție cu domnul ministru, inclusiv când va veni la noi, la Rovinari, pe data de 23 septembrie. Așa am înțeles, că în jurul acestei date va veni. A fost o solicitare a tuturor salariaților pentru a veni”, a conchis Jan Popescu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
https://api.clevernt.com/a9087cb8-cfba-11ec-a592-cabfa2a5a2de/