Politică

Senatorul Rujan, membru în Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei

Parlamentul a votat la finele săptămânii trecute, în şedinţă comună, înființarea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru examinarea inițiativelor legislative din domeniul justiției.

Din partea PSD, în comisie a fost desemnat senatorul gorjean Cristinel Rujan. De adoptarea legilor justiției depinde ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (M.C.V.) și intrarea în Schengen a României. De asemenea adoptarea legilor justiției este jalon de îndeplinit pentru România în PNRR (Planul Național de Redresare si Rezilientă).

Rujan este doctor în drept și face parte, încă de la începutul mandatului de senator din Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări și Comisia pentru constituționalitate, ambele comisii permanente ale Senatului.

Comisia pentru examinarea legilor din domeniul Justiţiei a început, marţi, discuţiile privind proiectele transmise în procedură parlamentară de către Guvern, care se referă la legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor, legea privind organizarea judiciară şi legea privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
https://api.clevernt.com/a9087cb8-cfba-11ec-a592-cabfa2a5a2de/