Dezvăluiri

Ce spune un șef din CEO despre Planul de restructurare

Șefii Complexului Energetic Oltenia nu se mai grăbesc atunci când vine vorba de aprobarea Planului de restructurare al CEO 2021 – 2026. Potrivit Luminiței Diaconu Pințea, membru în Directoratul CEO, se transmit date periodic specialiștilor Comisiei Europene, legat de pașii pe care îi face compania pentru a pune în operă noile investiții. Astfel, La Comisia Europeană vor ajunge inclusiv ofertele de angajament primite de la potențialii investitori.

Până la finalul aceste luni vor mai fi primite oferte de angajament, după care va fi realizată selecție a acestora și cu ajutorul firme de consultanță care a fost angajată de Complexul Energetic Oltenia pentru implementarea procesului de restructurare. Ulterior va fi stabilită o listă cu investitorii cei mai importanți. Ofertele de angajament vor ajunge și la Comisia Europeană, având în vedere că astfel de documente presupun anumite obligații legale și se poate ține cont de ele în analiza Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia 2021 – 2026.

Exista la un moment dat informația că planul va fi aprobat de Comisia Europeană abia la finalul acestui an. Acum nu se știe exact dacă va fi posibil și termenul respectiv. De aprobarea Planului depinde accesul la ajutoarele financiare de restructurare pentru plata certificatelor de CO2.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button