Dezvăluiri

Se strâng dosarele de pensionare ale angajaților CEO pentru acțiuni în instanță

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au început să strângă dosarele de pensionare ale angajaților care au depus cerere sau care deja au început să primească decizii de respingere de la casele de pensii. Este cazul angajaților din Gorj, dar și din Mehedinți și din județul Dolj.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” Rovinari, a declarat că toate documentele sunt colectate și centralizate de către organizațiile sindicale. De la nivelul federațiilor reprezentative sunt trimise instituțiilor responsabile în domeniu. Este vorba de Guvern, Casa Națională de Pensii, Ministerul Muncii și altele. Potrivit liderului de sindicat, se are în vedere și o acțiune comună în instanța de judecată. Decizia când se va apela la instanța de judecată nu a fost luată încă, având în vedere că se așteaptă în continuare o hotărâre din partea Guvernului pentru modificarea Legii 197, astfel încât actul normativ să fie aplicat retroactiv. În momentul de față, guvernul este demis și nu mai poate emite Ordonanțe de Urgență de acest tip.

Premierul desemnat are 10 zile la dispoziție să constitute guvernul, să finalizeze negocierile pentru majoritate și să ajungă la votul din plenul parlamentului. Așadar, va mai trece timp până când va exista o formulă de guvernare stabilă care va putea să se aplece și asupra problemelor angajaților din sectorul energetic și minier.

Articole asemănătoare:

2 Comentarii

  1. In 2012, cand a trecut de la 27 de milioane de euro profit net la 100 milioane lei noi pierdere, in 2015 ajungand la 240 de milioane de euro pierdere, 2017, 2018, 2019 cand a ajuns si la 1,2 miliarde lei net, unde au fost? Mama lor de psd-isti care au distrus ROMANIA de 32 de ani incoace! Vedeti sa nu pierdeti procesele, ca v-as confisca tot ca sa recuperez prejudiciul creat compania, talharilor!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button