Dezvăluiri

CEO a cumpărat certificate de carbon pentru producția de energie din anul 2022

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a reușit să achiziționeze certificate de Carbon aferente producției de energie electrică din anul 2022. Termenul până la care trebuie să se conformeze este sfârșitul lunii aprilie a fiecărui an, pentru energia electrică produsă în anul anterior.

„Am primit în acest an 535 milioane de euro aferente achiziționării certificatelor de Carbon aferente anului 2021. Am profitat de un moment în care prețul certificatelor a fost mai mic, chiar dacă nu primisem acest ajutor de stat și am achiziționat din resurse proprii, astfel că avem la ora asta certificate achiziționate și pentru anul 2022. Vom achiziționa în continuare certificate. Avem și pentru anul 2023 ajutor de stat pentru restructurare, dar la un nivel mai scăzut. Pentru a acoperi necesarul de surse de finanțare“, a spus Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, la o emisiune de la Gorj Tv.

Cât costă un certificat de Dioxid de Carbon

Prețul certificatului de Dioxid de Carbon fluctuează în mod neașteptat.
„Prețul certificatelor de Carbon a ajuns la 86 de euro. A fost o evoluție neașteptată. Ne așteptam ca după 30 aprilie, când se conformează toți marii producători de energie să scadă prețul, însă în oprime zile ale lunii mai ajunsese la 92 de ore. În Planul de Restructurare, prețul unui certificat este la 85 de euro“, a mai precizat Daniel Burlan.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button