Dezvăluiri

CEO își crește capacitatea de producție din luna mai! Întâlnire cu premierul

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a discutat, marţi, cu reprezentanţii companiilor Romelectro, Hidroconstruct, Hidroelectrica, CE Oltenia şi CE Hunedoara pentru a identifica soluţiile de dezvoltare a capacităţii naţionale de producere a energiei electrice, cu această ocazie fiind analizate măsurile de creştere a nivelului de independenţă energetică a României încă din acest an.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, la întâlnirea de lucru au participat şi secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, miniştrii Energiei, Virgil Popescu, Mediului, Tanczos Barna, şi Justiţiei, Cătălin Predoiu.

„Astfel, din luna mai, CEO Oltenia îşi va creşte capacitatea de producţie cu 300 MW, iar până la sfârşitul anului, darea în folosinţă a Centralei de la Iernut va furniza alţi 210 MW. Investiţiile pentru obţinerea energiei din sistemul hidro vor asigura alţi 200 de MW începând cu anul viitor”, se arată în comunicat.

Totodată, Guvernul va intensifica planurile de investiţii din Fondul de Modernizare pentru dezvoltarea capacităţilor de producere a energiei, inclusiv din surse regenerabile.

„Astfel, încă de la începutul acestui an, CE Oltenia a depus proiecte în valoare de 1,4 miliarde euro, din care 895 milioane de euro din Fondul de Modernizare. Alte 400 de milioane de euro vor fi alocate proiectelor depuse de Transelectrica, la care se vor adăuga cele 1,1 miliarde euro pentru dezvoltarea reţelei de distribuţie a energiei electrice. În această lună, vor fi lansate apeluri de proiecte în domeniul energiei în valoare de 960 milioane euro, care vor genera o capacitate suplimentară de producere a energiei electrice de 260 MW. Din Fondul de Modernizare, în această toamnă vor fi puse la dispoziţie alte 2,8 miliarde euro pentru dezvoltarea capacităţilor de producere a energiei”, se mai precizează în comunicat.

   

Citește și:

2 Comentarii

  1. Dar cu forta de munca , ce faceti? Personalul de exploatare in termocentrale se formeaza dupa scoala, in 4-5 ani de lucru pe langa cei cu experienta. Asa ca , indiferent de investitii care oricum sunt necesare, lucrurile nu vor merge ca pe roate. Scolile cu profil industrial au fost discretizate , atractia spre o munca grea si de multe ori slab platita, , de cei in apropiere de pensie, sistemul nu a stiut cum sa scape, sunt realitati si provocari necontestabile!

    1. Ne merităm soarta și chiar de 100 de ori mai rău că noi i-am votat pe cei care ne închid și ne trimit în străinătate la munca .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *