Dezvăluiri

Colonelul Țambrea, șeful IJJ Gorj, trage tare cu orele suplimentare pentru o ieșire bănoasă la pensie

Acuzații la adresa colonelului Eugen Țambrea, comandantul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj venite chiar din sânul instituției. Se indică faptul că acesta, în prag de pensie, pentru a ieși cu o pensie mai mare decât solda, ar fi ajuns să presteze sarcini de serviciu la nivelul unui caporal, șef de patrulă. De altfel, în ultimii doi ani respectivul nu a mai solicitat concediu de odihnă, spun surse din IJJ, la care avea dreptul și nu a solicitat compensarea orelor lucrate sâmbăta, duminica și sărbătorile legale, pentru ca ulterior sa fie compensat în bani.
Metoda practicată de Țambrea este folosită și de alți șefi din instituții similare, asta in timp ce superiori lor închid, cu bună știință, ochii.

În ianuarie, colonelul a prestat, potrivit propriilor subalterni, în plus, (sâmbătă, duminică și sărbătorile legale) circa 80 ore. În luna februarie, alte circa 70 de ore, în martie peste 90 iar în aprilie circa 60, peste cele legale de 168 /176 /184 lunare. În loc să compenseze orele lucrate cu libere în 60 zile, în luna mai comandantul și-a luat concediul de odihnă din anul 2020, urmând ca orele să-i fie plătite, iar pensia să fie pe măsură.

300 de ore suplimentare pe cap de colonel

În primele 4 luni, Țambrea a înregistrat circa 300 de ore suplimentare, asta în timp ce nu a luat niciun liber recuperare pentru 2021. A mai luat doar 3-4 zile de concediu de odihnă din anul 2021, spun subalternii lui Țambrea sub protecția anonimatului.

Lucrurile sunt însă și mai grave și nu se opresc aici. Pentru o pensie mai mare, comandantul a ajuns să se programeze singur în controale, deși acesta nu face ture. In ciuda acestui aspect, Țambrea ajunge în control la Rânca, dar când ajunge aici joacă tenis, deși în scripte figurează la muncă, în control.

Fără permanență de Paște, dar în control

În zilele de Paști, comandantului jandarmilor gorjeni nu i s-a aprobat permanența dar a făcut controale la patrule asta însumând peste 24 ore.

Urmare a acestor practici, lunar respectivul a încasat peste 2000 lei în plus la salariu pentru cele peste 60-70 ore în plus, adică 25 lei/oră net.

În luna mai, lui Țambrea i s-a recomandat să între în concediu de odihnă, astfel că forțat fiind, a făcut raport și în perioada 11.05-01.06 a fost în c.o.

Aceste sesizări ajunse la gorjonline.ro ar trebui verificare de superiori, asta deoarece acuzațiile denotă nu doar îmbogățire fără just temei dar și călcarea în picioare a demnității funcției de colonel.

Să nu uitam că șeful IJJ Gorj a întrat în concediu de odihnă deși, prioritar, era ca în 30-60 zile să recupereze, prin compensare, orele lucrate în astfel de condiții.

Articole asemănătoare:

3 Comentarii

  1. Reteta verificata , cu rezultat sigur! Din poza se vede a avea undeva la 50 de ani, asa ca poate apuca si vreo 40 de ani de pensie nesimtita plus ca se poate reangaja, daca nu la stat macar la vreo firma de paza ca inca e in putere si la asta se pricepe. ASTA E ROMANIA! RUSINE…. DAR DE SENTIMENTUL ASTA NU CRED CA E IN STARE CA PENTRU ASTA TREBUIE SA FI OM !

  2. Păi dacă ăia de la București nu spun nimic, e normal că țambrea face așa.
    În plus, țămbrică trebuie să plătească ratele la casă pentru împrumutul la bancă și să-și recupereze banii dați pentru fius.ău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button