Politică

Consilierii din Bustuchin, excluși din PSD, pierd pe bandă procesele cu partidul! Trei aleși, în afara organizației

Instanțele Curții de Apel Craiova, au decis în ultima perioadă, să respingă acțiunile inițate de trei dintre consilieri PSD din echipa lui Ciocea de la Bustuchin, alte patru procese, cu alți consilieri social-democrați din comună, fiind pe rol. Cele patru procese se vor judeca chiar săptămâna aceasta, iar trendul este pe pierdere pentru reclamanți, rezultatul fiind previzibil. Procesele pierdute aduc un minus de autoritate în CL Busuchin lui Ion Ciocea, motiv pentru care primarul a grăbit, votarea unor hotărâri care îl interesează direct, nu toate fiind și legale.

PSD a retras sprijinul politic pentru toți cei șapte consilieri social-democrați din Bustuchin, cel de-al optulea consilier PSD considerând însă decizia de excludere a sa, justă. Cei șapte au deschis procese partidului, deși știau că nu au respectat decizia organizației, lăsând viceprimarul PSD fără funcție la nivelul UAT-ului, la îndemnul lui Ciocea care nu mai făcea parte din partid.

Pe timpul contestației în instanță cei opt au rămas în CL Bustuchin, mergând pe linia decisă de primar, și nicidecum pe cea a partidului pe listele căruia au candidat în 2016.

Cel care a profitat de situație a fost chiar Ciocea care i-a și convins, se pare, pe aceștia să conteste excludere, pentru a trage de timp, respectivii fiind obligați să voteze toate proiectele inițiate de edil. De altfel, o parte s-au dovedit ilegale, motiv pentru care Ciocea a schimbat, în câteva luni, trei secretari de comună.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close