Dezvăluiri

De ce vor beneficia minerii de la UMC Jilț în următoarele 3 luni

Angajații Unității Miniere de Cariere Jilț vor beneficia, în continuare, de servicii de transport de la domiciliu la locul de muncă și retur. Contractul actual se apropie de final și a fost luată decizia negocierii unui nou contract, pentru perioada următoarelor 3 luni de zile. Din UMC Jilț fac parte Cariera Minieră Jilț Nord și Cariera Minieră Jilț Sud. Din cauza transportului din cariere, la Jilț Sud s-a produs o tragedie.

În urma răsturnării unui vehicul de marfă care transporta și mineri, trei persoane și-au pierdut viața și alte zece au fost rănite. La nivelul Unității Miniere de Carieră Jilț, pe lângă transportul din incinta carierelor este asigurat și transportul de acasă la locul de muncă. În acest caz sunt însă utilizate microbuze și autobuze. Serviciile gratuite de transport sunt asigurate de către angajator în baza Contractului Colectiv de Muncă.

Situația UMC Jilț se va schimba însă în perioada următoare, din cauza Planului de restructurare și decarbonare. Acesta prevede ca subunitatea Jilț Sud să fie închisă în 2023. Personalul existent se va pensiona, dacă îndeplinește condițiile legale sau va fi transferat la alte unități miniere.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *