Dezvăluiri

DOCUMENT: Ce elevi vor reveni la școală, începând cu 2 iunie! Toate detaliile despre încheierea situațiilor școlare și cum se va desfășura examenul de Evaluare și Bacalaureat!

Ministerul Educației și Cercetării a elaborat, marți, 28 aprilie a.c., un document în care sunt cuprinse măsurile cu privire la reluarea activității în sistemul de educație, după încetarea stării de urgență. Prioritățile sistemului de educație, descrise în documentul citat, se referă la încheierea situației școlare pentru toți elevii și susținerea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat în condiții de siguranță.

Începând cu data de 2 iunie, pentru o perioadă de două săptămâni, se vor realiza doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale, adică Evaluare și Bacalaureat, la care pot participa elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, anii de final de școală profesională și școală postliceală. Aceștia sunt singurii elevi care pot reveni în unitățile de învățământ, însă prezența nu este obligatorie.

Ceilalți elevi, vor continua cursurile on-line, până pe data de 12 iunie, potrivit structurii anului școlar.

Trebuie precizat că, nu se vor mai susține tezele, iar mediile vor fi încheiate cu minimum două note, respectiv calificative. Documentul elaborat de MEC cuprinde și metodologia prin care vor fi încheiate situațiile școlare în condițiile în care elevii au primit în semestrul al doilea o singură notă/calificativ sau nu au nicio notă/calificativ. În acest ultim caz, media semestrului I devine medie anuală.

Dacă această medie este mai mică decât 5, profesorul decide, împreună cu elevul, data la care acesta poate susține o lucrare scrisă/proiect, prin care să fie notat, iar nota de la această evaluare devine medie anuală.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button