Dezvăluiri

Lot de 26 de inculpați! Primarul comunei Runcu, fiul afaceristului Rămescu, salariați de la Primăria Motru și alți vânători, trimiși în judecată pentru braconaj!

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au finalizat în decembrie ancheta în dosarul nr.246/P/2018, iar în baza rechizitoriului din 13 decembrie au fost trimiși în judecată pentru braconaj 26 de gorjeni care au participat la fapte care au avut loc în 2015-2016. Inculpat în acest dosar este și Adi Cîmpeanu, primarul comunei Runcu, dar și fiul afaceristului Mihai Rămescu, Alexandru. În lotul extins al inculpaților se află angajați ai primăriei municipale, dar și cunoscuți vânători din Runcu și Motru, aceștia având și în prezent armele de vânătoare ridicate de polițiști.

În martie 2016, oamenii legii au descins la locuința familiei omului de afaceri Mihai Rămescu, din Motru. Polițiștii au efectuat o percheziție în cadrul acțiunii de prindere a celor care au comis acte de braconaj. Conform oamenilor legii, la acea vreme, la locuința omului de afaceri nu s-a găsit nimic suspect, astfel încât acesta nu a avut nicio calitate în acest dosar. Probleme au fost în cazul fiului lui Rămescu, Mihai Alexandru fiind trimis în judecată pentru braconaj.

Polițiștii gorjeni au efectuat, atunci, 44 de percheziții la persoane bănuite de braconaj, dar inculpați au rămas 26. Trimiși în judecată în dosarul nr.19741/318/2019, aflat pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu, sunt astfel: Lupuleț Dumitru, Rămescu Mihai Alexandru, Tănasie Valeriu Mădălin, Lupuleț Ionică, Urdăreanu Ion, Tutunaru Pavel, Tutunaru Laurențiu, Răcoceanu Stogoșelu Aristică, Cuțitoiu Gheorghe, Murgu Iulian, Fijeru Cristinel, Istudor Gheorghe, Cioabă Ion, Croitoru Nicolae, Brânaș Vasile Cosmin, Brumar Aurelian, Pavel Gheorghe, Irod Titel Mădălin, Turtoi Toader, Cîmpeanu Grigore Adi, Jianu Sergiu Alin, Vătău Alin Gabriel, Sarcină Dumitru, Tîrban Nicolae, Mikloș Cristian și Mocanu Dorin Silviu.

Părți civile în dosar sunt Direcția Silvică Gorj, Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea, Asociația de Vânătoare Diana, Asociația de Vânătoare Egreta, Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorj.

Valoarea prejudiciului în acest caz se ridică la suma de 250.000 de lei, inițial, dar cu siguranță este mult mai mare. Braconierii sunt acuzați că ar fi împușcat capre negre, urși, căprioare, mistreți etc.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *