Dezvăluiri

FOTO. Bătaia de joc la adresa bugetului municipiului Tg-Jiu continuă! Amicul lui Paraschiv de la Transloc face naveta, la Tălpășești, cu autoturismul care deservește primăria!

În urmă cu două luni și jumătate GorjOnline a dezvăluit că unul din cele opt autoturisme cedate de municipalitate, cu titlu gratuit, societății de transport public Transloc SA, dar care deservește Primăria Tg-Jiu și structurile din aparatul de specialitate al primarului se afla, în curtea șoferului Mihai (Miguel) Pătrașcu, la Tălpășești, la 15 km de Tg-Jiu. Era în miezul zilei și mașina trebuia să se afle în curtea primăriei, iar șoferul pregătit să-și îndeplinească sarcinile de serviciu, dacă era solicitat. Au fost imagini clare cu autoturismul parcat la domiciliul lui Miguel, însă nu s-a luat nicio măsură administrativă, pentru că șoferul este amicul directorului Transloc SA, Mihai Paraschiv. Așa că șoferul face naveta Tg-Jiu – Tălpășești, pe banii târgujienilor. Miercuri seara, spre exemplu, mașina era, din nou, în curtea casei lui Miguel de la Tălpășești.

Apucăturile interlope ale unora ajunși în funcții publice extrem de importante, par să nu-și găsească leacul. Chiar dacă gestionează bani din bugetul public, adică din buzunarul oamenilor care plătesc taxe șiimpozite, ei se comportă ca la SRL-ul propriu.

Miercuri seara, în jurul orelor 19,15, autoturismul marca Dacia Logan cu numărul de înmatriculare GJ03JYW, a fost parcat în curtea casei lui Miguel Pătrașcu, unul dintre apropiații directorului Transloc SA, Mihai Paraschiv.

Asta în contextul în care, mașina trebuie să stea la dispoziția personalului din aparatul de specialitate al primarului zilnic, până în jurul orelor 17,00. Autoturismul se afla în curtea imobilului din Tălpășești și la orele 23,30, ascuns după gard.

După episodul similar, relatat în urmă cu două luni și jumătate de GorjOnline, nimeni nu a luat vreo măsură administrativă. Atunci, la orele prânzului, într-o zi de marți, mașina era la domiciliul lui Miguel de la Tălpășești. După cum se vede, a devenit deja un obicei ca autoturismul să fie folosit în scop personal.

În luna decembrie a anului trecut, Municipiul Tg-Jiu a încheiat un contract cu societatea Transloc SA pentru asigurarea serviciilor de transport necesare desfășurării activității curente a structurilor din cadrul aparatului propriu de specialitate al primarului, cu opt autoturisme: cinci Dacia Logan, o Dacia Dokker, o Dacia Logan Laureat și un Volkswagen Passat. Conform contractului, aprobat de consilierii locali, autoturismele sunt deservite de opt șoferi, posturile acestora fiind prinse în Statul de funcții al Transloc SA, aprobat de aceeași aleși locali.

Potrivit contractului pentru asigurarea serviciilor de transport necesare desfășurării activității curente, valoarea maxima care poate fi decontată  este de 985.000 de lei, cu TVA, iar cheltuielile pe care Transloc SA le decontează, lunar, sunt compuse din consumul de carburant pentru fiecare autoturism – 125 de litri de combustibil, lubrefianți, cheltuieli cu servicii prestate de terți, alte cheltuieli cu materiale și piese de schimb, salariile șoferilor și o cotă de profit de 2%.

Tot prevederile contractuale mai stabilesc și intervalul orar în care șoferul va fi prezent la locația stabilită de ”beneficiar”, adică Primăria Municipiului Tg-Jiu: zilnic, începând cu orele 8,00 și va sta la dispoziția personalului din aparatul de specialitate al primarului până la orele 16,00, respectiv 17,00, în funcție de anumite zile ale săptămânii, fiind obligat să respecte fișa postului.

Evident că, după acest program, cel care dispune de folosirea autoturismelor este directorul Transloc SA, Mihai Paraschiv, așa că Miguel își permite să folosească Dacia Logan a municipalității cum vrea, mai ales că, în acest an, Primăria Tg-Jiu a suplimentat valoarea contractului cu 105.000 de lei, în comparație cu anul precedent, iar în contract nu se specifică nimic în legătură cu locul de parcare al autoturismelor, în afara orelor de program.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button