Dezvăluiri

Inventatorul Iulian Horneț, întâlnire importantă la Motru pentru UATAA

Cel mai mare inventator al României în viață, Iulian Horneț, se află de luni în Motru pentru o întâlnire importantă cu reprezentanții autorității locale. Asta deoarece se dorește retehnologizarea Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă a localității. Se dorește, mai exact, implementarea invenției lui Horneț la UATAA în sensul utilizării gunoiului din localitate pentru transformarea în apă caldă și căldură pentru localnici. Potrivit, edilului Cosmin Morega, invenția ar produce o poluare zero și utilizare a doar 20 la sută cărbune, în timp ce cenușă rezultata ar fi în cantități minime. Uzină nu ar mai fi obligată să achiziționeze certificate de carbon și ar arde, în beneficiul localnicilor, gunoiul menajer.

De altfel, miercuri, vor fi prezenți la Motru și reprezentanții INSP care au realizat proiectul de retehnologizare al UATAA.

Reamintim că, cu câteva luni in urma, primarul municipiului și alți reprezentanți ai Gorjului au vizitat ECO Horneț, societatea inventatorului de la București, gorjenii văzând cu ochii lor cum funcționează invenția pe care o vor implementată la Motru.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *