Dezvăluiri

Lideri din CE Oltenia, la ministrul Muncii. Cer demiterea conducerii Casei de Pensii Gorj

Liderii Federației Naționale a Muncii, condusă de Constantin Crețan, cer ministrului Muncii să demită conducerea Casei Județene de Pensii Gorj.

Sindicaliștii lui Constantin Crețan continuă protestele în fața Casei de Pensii Gorj. Lideri ai Federației Naționale a Muncii au pichetat instituția, și joi, înainte de Paște.

Conducerea Casei de Pensii a fost acuzată că acționează la comandă politică. FNM a anunțat că astfel de proteste vor avea loc, în fiecare zi de joi, întrucât Casa de Pensii nu pune în aplicare decizii judecătorești de recalculare a pensiilor foștilor mineri și energeticieni.

Constantin Crețan a amenințat că, pe data de 15 mai, va merge la o întâlnire cu ministrul Muncii, unde îi va cere să demită conducerea Casei de Pensii Gorj. Liderul sindical afirmă că va protesta în fața Casei de Pensii Gorj, până când șefii acestei instituții își vor da demisia sau vor fi demiși.

“N-o să se termine așa, nu renunțăm la acel program. În data de 15, vom fi prezenți la București, la întâlnirea cu ministrul Muncii. Doamna ministru o să primească cererea noastră în care cerem demisia voastră și vom merge. Suntem invitați la întâlnire cu ministrul Muncii, voi merge cu liderii care sunt prezenți, aici, la doamna ministru să vă demită pentru greșelile făcute. De când nu respectați voi hotărâri judecătorești, cine vă permite vouă să nu respectați o hotărâre judecătorească? Sunteți singura Casă de Pensii care nu doriți dialog și faceți ce vreți voi. Ați mai avea nesimțirea să ne chemați la negocieri. Cu cine să negociez, cu juristul vostru, care face numai tâmpenii. Ați trimis, în ultimele zile, dispoziții și decizii de pensionare cu același cuantum de pensie, fără să respectați hotărârea instanțelor de judecată prin care trebuia să recalculați oamenilor creșterile de pensii”, a spus, la protestul de joi, Constantin Crețan.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *