Dezvăluiri

LIDERUL Cartel Alfa, ATAC dur la adresa guvernului: Vom face plângere la DNA pentru grup infracțional organizat

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, pune tunurile pe guvernanți pentru că au în plan să închidă capacitățile de producere a energiei pe bază de cărbune fără să pună nimic în loc.

Bogdan Hossu acuză guvernul că nu ține cont de criza energetică de la nivel european generată de războiul din Ucraina și, deși mai multe țări au anunțat că prelungesc viața energiei pe cărbune, la noi se pune lacătul pe cariere și termocentrale. Potrivit ordonanței de urgență a guvernului, în 2026, vor mai rămâne doar 3 grupuri energetice pe cărbune în rezervă la Complexul Energetic Oltenia. “Guvernul nu ține cont de criza energetică, de experiența și acțiunile diferitelor altor guverne, cum e Germania, Polonia, Cehia, care au prelungit în mod automat termenul activității de decarbonizare în propriile lor țări tocmai datorită crizei energetice dublată de criza ucraineană. Ceea ce este și mai neplăcut și, după mine, face obiectul chiar a unei acțiuni conștiente a guvernului, dacă va aproba legea decarbonizării în forma respectivă. Nu numai termenul foarte scurt și apropiat, nu numai contradicțiile din ordonanța respectivă care spun că se închid definitiv și irevocabil și, în același timp, la alt articol prevăd că se pun în rezervă generatoarele pe cărbune pentru o altă criză energetică, parcă n-am fi în criză energetică acum. Dar cel mai important lucru este că după ce au închis 1700 de megawatti, anul trecut, vor să mai închidă imperativ încă 600 de megawatti, nepunând nimic în loc”, a conchis președintele Cartel Alfa.

“Este, evident, o acțiune concertată”

Bogdan Hossu amenință guvernul cu plângere penală la DNA, sub acuzația de grup infracțional organizat, dacă energia pe cărbune va fi închisă fără să se pună nimic în loc. „Sugestia sindicală și, de fapt, și a parlamentului, a fost ca termenul de închidere să fie condiționat de apariția unor alte unități generatoare care sunt prevăzute a fi construite, dar, practic, ceea ce s-a văzut și anul trecut și se vede și anul acesta, nici până acum nu sunt puse în acțiune. Ținând cont de acest lucru, dacă nu se va accepta această modificare, vom face plângere la DNA pentru grup infracțional organizat, în care, de fapt, guvernul, în mod voit, dorește o criză energetică și o creștere spectaculoasă pe piața energiei a prețului acestui produs. Pentru că este anormal, când știi că este criză, să mai închizi fără să pui nimic în loc, la ora actuală. După părerea mea, premisele sunt de anul trecut. E inadmisibil să închizi fără să existe nimic pus în loc, când se știe că consumul a fost relativ standard în România, atât pentru consum casnic, cât și pentru consum economic. Faptul că, în mod voit, continui această operațiune, mie mi se pare evident o acțiune concertată a decidenților politici. Și faptul că guvernul își însușește propunerea Ministerului Energiei, înseamnă că cei care semnează această ordonanță de urgență sunt, practic, mână în mână cu cei care au inițiat această ordonanță de urgență”, a conchis liderul Cartel Alfa.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button