Actualitate

Măsuri restrictive luate de autoritățile locale dntr-o comună din Gorj

Locuitorii comunei Peștișani din județul Gorj vor putea ieși din casă doar dacă au asupra lor o declarație completată personal cu privire la motivul deplasării în afara locuinței, cât și actul de identitate indiferent dacă este zi sau noapte. Edilul Cosmin Pigui asigură cetățenii comunei Peștișani că va lua cele mai dure măsuri cu persoanele care nu înțeleg că nu trebuie să mai umble pe stradă decât dacă este absolute necesar.

„Începând de luni, 23.03.2020, orice cetățean ce se deplasează trebuie să aibă asupra sa o declarație completată personal cu privire la motivul deplasării în afara locuinței. Fiecare persoană care părăsește domiciliul în timpul zilei trebuie să dețină, în permanență, această declarație asupra sa, cât și actul de identitate. Vă rog să înțelegeți că nu este de glumă, că trebuie să devenim responsabili asupra consecințelor acestei pandemii. Vă garantez că voi lua cele mai dure măsuri cu persoanele care nu pricep că nu au ce căuta aiurea pe stradă. Stați acasă! Numai așa vă puteți proteja și-i puteți proteja și pe ceilalți! Începând din această seară, Primăria Peștișani a distribuit la fiecare punct de alimentație publică din comună, pe lângă apelurile formulate de CJSU, formulare de declarații, în așa fel încât cetățenii Comunei Peștișani să nu întâmpine probleme atunci când trebuie să facă deplasări. Trebuie să înțelegeți că și pentru a vă deplasa până la magazinul din colț trebuie să aveți asupra dumneavoastră actul de identitate și această declarație semnată pe propria răspundere. Asta nu înseamnă că deplasarea la magazin să fie un sport! Respectați regulile!”, a transmis edilul comunei Peștișani, Cosmin Pigui.

De menționat este că sâmbătă seara ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunțat cea de-a doua ordonanță militară în care sunt stipulate noi măsuri ce au fost luate în cadrul stării de urgență decretate în urmă cu 6 zile. Astfel, începând de duminică seara, au intrat în vigoare noi măsuri care limitează circulația.

Românii se vor putea deplasa doar dacă merg la serviciu sau au nevoie de cumpărături sau asistență medicală. În rest, pot ieși în apropierea locuinței, în grupuri de cel mult 3 persoane, doar dacă sunt din aceeași locuință. Pot ieși cu animalele de companiei și să facă mișcare în jurul locuinței. Pe timpul nopții cei care ies afară trebuie să aibă fie legitimația de serviciu, fie o declarație pe propria răspundere, ce trebuie completată în prealabil.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *