Dezvăluiri

MINISTRU, despre SITUAȚIA FINANCIARĂ a CE Oltenia: Ar putea fi primul an în care să intre pe PROFIT

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a declarat, luni, la Târgu-Jiu că 2021 ar putea fi anul în care Complexul Energetic Oltenia să intre pe profit.

Dan Vîlceanu susține că cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România, Complexul Energetic Oltenia are, în acest moment, o situație mult mai bună decât în anii trecuți. Ministrul Finanțelor spune că explozia prețurilor la energie a ajutat din punct de vedere financiar compania energetică de la Târgu-Jiu. Dan Vîlceanu afirmă că 2021 ar putea fi anul în care Complexul Energetic Oltenia să intre pe profit.

“Vreau să vă spun că ceea ce a însemnat o pacoste pentru populație, această creștere a prețului energiei, pentru Complexul Energetic Oltenia a însemnat un lucru bun, pentru că au beneficiat de prețuri în care a avut loc și certificatul CO2 și, în momentul acesta, Complexul Energetic Oltenia are o situație financiară mult mai bună decât a avut-o în anii trecuți. Eu cred că acest an ar putea să fie primul an în care Complexul Energetic Oltenia să intre pe profit. Până la ora la care vorbim, certificatele CO2 au fost aprovizionate. În situația financiară a companiei există suma pentru a acoperi cheltuiala aceasta cu certificatele de CO2. Îmi doresc ca suma, dacă va fi nevoie ca guvernul să o aloce, să fie mult mai mică, pentru a arăta și Comisiei Europene că această sursă de energie este strategic pentru România și că planul de restructurare trebuie adoptat cât mai repede pentru că această companie are încă utilitate, își poate acoperi cheltuielile și poate trăi pe picioarele ei”, a conchis ministrul Finanțelor.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button