Actualitate

Parcul de la Lido, temă de campanie electorală. Ce spune Romanescu. Reacția lui Iulian Popescu

Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, acuză că parcul de la Lido, inaugurat pe 1 iunie, a și fost vandalizat.

Marcel Romanescu spune că va sesiza instituțiile statului după ce parcul de la Lido a fost vandalizat la scurt timp după ce a fost inaugurat de municipalitate. Primarul Târgu-Jiului a dat de înțeles că adversarii politici ar fi în spatele actelor de vandalism. Imagini cu tartanul din zona locului de joacă pentru copii, care se desprinde ușor, au fost publicate pe paginile de socializare. Marcel Romanescu afirmă că lucrările de modernizare a parcului de la Lido nu au fost finalizate.

„Din păcate, în ultima perioadă și mai ales în perioada de campanie electorală, vedem mult mai multe obiective din Târgu-Jiu vandalizate. Pe pagina mea de socializare am prezentat doar două dintre aceste obiective, acel sistem de semaforizare din zona fostului Rostramo și parcul de la Lido. Parcul de la Lido, care, din informațiile pe care le-am primit de la oamenii care locuiesc în zonă, a fost vandalizat undeva între orele 23 și 24, chiar în ziua în care l-am inaugurat, de persoane de o anumită vârstă, în general, tineri, care au mers în acel parc și care au încercat nu numai să desfacă acel covor, ci să desfacă și componentele care erau instalate în parcul de la Lido. Este reprobabil, din punctul meu de vedere, modul în care se folosesc aceste obiective în campania electorală. Eu înțeleg că nu toți cetățenii trebuie să voteze Marcel Romanescu, înțeleg că pot să aibă și alte obțiuni, dar ca să folosești obiectivele publice pentru a discredita activitatea mea și activitatea angajaților din primăria municipiului Târgu-Jiu, chiar mi se pare un lucru extrem de urât. După cum ați văzut, cred că, la prima oră, după acele persoane care au vandalizat acele obiective, au apărut și cei de la presă, mai ales cei interesați din partea celor pe care-i am contracandidați. Eu zic că nu e întâmplare. E regretabil și nu vom sta cu mâinile în sân. Vom sesiza organele statului pentru verificarea acestor aspecte. În acea postare, cel puțin în privința semaforului, am avut mesaj transmis de un simplu cetățean care îmi spunea că este inadmisibil ca cineva să-și bată joc de aceste obiective care au fost realizate cu substanțiale fonduri europene. Tartanul de la locul de joacă se desprinde ușor după ce se creează prima dislocare de acolo, dar noi, acolo, venim cu un covor. Din păcate, temperatura și precipitațiile nu ne-au permis să turnăm și ultimul covor. Ne-am fi dorit să realizăm și această lucrare și vă dați seama că, în momentul în care se creează un gol lângă acel gol de pe paviment, se pot crea și alte probleme”, a precizat edilul.

Iulian Popescu: Este o bătaie de joc

Candidatul PNL la funcția de primar al Târgu-Jiului, Iulian Popescu, este convins că lucrările de modernizare a parcului Lido sunt de calitate proastă.

„De 7 ani, nu mai suntem surprinși de calitatea proastă a lucrărilor. Este o bătaie de joc, o eternă poveste cu lucrări de mântuială de care cetățenii s-au săturat și, de aceea, în 9 iunie, vor vota ca astfel de lucrări, astfel de lucruri de mântuială, o risipă a banului public, să se încheie. Târgujienii s-au săturat de un primar care găsește numai scuze. Tot timpul, altul e de vină, dar el nu este niciodată responsabil și nu este de vină, tot timpul există altcineva care îl sabotează, se victimizează. Pe lângă că s-a cheltuit o sumă mare de bani, parcul a fost închis foarte mult timp, lucrările sunt de foarte proastă calitate și nu au nicio noimă ca și design, ca și soluție tehnică. În mod normal, amenajarea parcurilor trebuie să țină cont de utilizarea unui mobilier urban, mobilier specific pentru copii, de cea mai bună calitate tocmai pentru a avea costuri de întreținere foarte mici, dar clanul Romanescu face numai lucrări de mântuială ca să arunce banul public în buzunarele unor persoane din apropierea lui”, a declarat liberalul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *