Ultima oră

Premiul „Studentul român al anului în străinătate” acordat unui tânăr din Târgu Jiu

Andrei Mărgeloiu, tânărul din municipiul Târgu Jiu care este doctorand la Universitatea Cambridge, a primit premiul „Studentul român al anului în străinătate”.
„Sunt cu adevărat onorat să primesc premiul „Studentul român al anului în străinătate” pentru contribuțiile mele academice și științifice în timpul studiilor de doctorat. Prezentat anual de Liga Studenților Români din Străinătate, acest premiu este acordat unui student român remarcabil care demonstrează excelență academică la orice nivel de studiu“, a spus Andrei Mărgeloiu într-o postare pe Facebook.

Acesta consideră că premiul primit este o recunoaștere a importanței muncii sale. „Primirea acestui premiu, pe măsură ce mă apropii de finalizarea programului meu de doctorat, este incredibil de plină de satisfacții. Acest premiu recunoaște munca asiduă și dedicarea pe care le-am investit, în ultimii patru ani și subliniază importanța cercetării mele și impactul acesteia asupra comunității științifice. Sunt recunoscător pentru această recunoaștere și rămân dedicat urmăririi excelenței în domeniul meu“, a arătat Mărgeloiu.

Andrei Mărgeloiu a mai primit în acest an, pentru a doua oară, „Diploma de ambasador” din partea Ambasadei României în Marea Britanie, pentru contribuțiile științifice pe parcursul studiilor de doctorat.

„În parcursul meu academic, am fost recunoscut și ca fiind studentul de top al studentului român din Marea Britanie, cel mai bun doctorand român din Marea Britanie, și unul dintre primii trei studenți români din Europa. La ceremonia de premiere, am subliniat importanța perseverenței și ideea lui Charlie Munger de a sta departe de dezastru. Este remarcabil cât de mulți oameni au un început grozav, dar se pierd pe drum. După părerea mea, una dintre cele mai importante abilități este să continui să mergi înainte fără a face greșeli mari“, a mai precizat Andrei.

Lucrarea sa de doctorat constă în folosirea inteligenţei artificiale pentru a stabili cel mai bun tratament de combatere a cancerului. Andrei va finaliza studiile doctorale în anul 2024.

Andrei Mărgeloiu a absolvit Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, fiind multiplu medaliat cu aur la Olimpiada de Informatică. El a fost admis la University College London (UCL). A terminat facultatea de Informatică cu a doua medie din Departamentul de Inginerie.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *