Ultima oră

Profesorii, vaccinaţi cu prioritate de la 1 martie, prin echipe mobile

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat vineri, în exclusivitate, la Antena 3, că profesorii ar putea fi vaccinaţi, cu prioritate, prin echipe mobile. Procedeul de imunizare contra COVID ar urma să fie pus în aplicare din 1 martie.

„A fost o discuţie pe care am avut-o cu domnul ministru Sorin Cîmpeanu (ministrul Educaţiei – n.r.), la finalul lunii ianuarie, după ce s-a pus în vedere planul redeschiderii şcolilor, ne doream să creăm o prioritizare suplimentară la vaccinare pentru personalul din învățământ.

Dr. Gheorghiţă: Luăm în calcul posibilitatea vaccinării profesorilor, cu prioritate, prin echipe mobile

Dar din considerentul legat de limitarea numărului de doze, pentru că am primit mai puţin cu 93.000 de doze în săptămâna 18-24 ianuarie (…), scenariul nu a mai putut fi pus în aplicare, având în vedere şi reprogramările.

Ceea ce noi luăm în calcul la acest moment, şi vă spun în premieră, e o analiză de posibilitate a vaccinării personalului din învăţământ cu prioritate, prin echipe mobile.

Şi anume, să se efectuzete în primul rând vaccinarea cadrelor didactice care sunt la interfaţa directă cu elevii, a personalului din creşe şi grădiniţe”, a spus dr. Gheorghiţă.

Imunizarea cadrelor didactice, din 1 martie

Vaccinarea profesorilor ar putea începe de la 1 martie.

Măsura vine şi în contextul în care şcolile s-au redeschis de luni, 8 februarie, elevii se prezintă la cursuri, însă cadrele didactice nu sunt imunizate contra COVID.

În ce priveşte modalitatea de imunizare a cadrelor didactice împotriva Sars CoV-2, coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că se are în plan posibilitatea formării unor echipe mobile.

Unde vor fi vaccinaţi profesorii

„Încă analizăm locaţia care ar putea fi potrivită pentru acest demers, poate chiar la nivelul unităţilor de învăţământ, poate fi chiar în sala de sport sau în cadrul inspectoratelor şcolare”, a mai precizat Gheorghiţă.

Întrebat când ar putea fi pus în practică acest plan, medicul a dat ca termen data de 1 martie.

„Ar fi fezabil acest plan de la 1 martie, să putem pune în aplicare această prioritizare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

244 de elevi, pozitivi cu SARS-Cov-2. Ministrul Educației: Nu s-au infectat la școală!

Ministerul Educației a transmis situația epidemiologică în școli. Peste 240 de elevi au fost testați pozitiv cu virusul SARS-Cov-2.

Incidența cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale.

În 8 județe nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeș, Brăila, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea).

Luând în considerare perioada de incubație este evident că sunt infectări pe perioada vacanței, de acum încolo cazurile care vor apărea vom putea spune că pot fi generate de prezența în școală„, a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Dr. Ţincu, mesaj pentru părinţi. „Semnele la care elevii trebuie ţinuţi acasă”

Dr. Radu Ţincu, medic ATI aflat în prima linie în lupta cu COVID, ne spune ce e important să ştie părinţii, la redeschiderea şcolilor.

O singură regulă încălcată poate duce la închiderea şcolilor în această pandemie de coronavirus, atrage atenţia specialistul.

Principala responsabilitate este a părinţilor, care trebuie să ţină copiii acasă la cel mai mic semn de viroză respiratorie, care ar putea transforma clasa, sau chiar şcoala, în focar de infecţie sau o nouă explozie a cazurilor COVID-19, atrag atenţia medicii.

Dr. Ţincu: Părinţii au o mare responsabilitate, un copil cu simptomatologie trebuie supravegheat în primul rând acasă

„Părinţii au o mare responsabilitate, pentru că un copil care are simptomatologie trebuie să fie supravegheat în primul rând acasă şi în momentul în care părinţii văd că apare la copil febră, simptome de viroză respiratorie, tuse, cefalee, stare generală alterată, acesta să nu mai meargă în colectivitate.

Această responsabilitate individuală a fiecărui părinte este extrem de importantă, pentru că e foarte dificil să poţi face testare atât de rapid, încât să identifici copilul înainte ca el să poată să transmită boala. Asta cred că e esenţial în următoarea perioadă”, a explicat medicul Radu Ţincu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Dr. Radu Ţincu: Atenţie la fomele inflamatorii post-COVID la copii!

Dar copiii pot face acele forme inflamatorii post-COVID, care pot apărea până la 3-4 săptămâni după vindecare şi care poate cuprinde mai multe organe.

De aceea, e important ca un copil care a avut COVID să fie în continuare monitorizat la domiciliu sau prin medicul pediatru”, a recomandat dr. Radu Ţincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din Capitală.

sursa: antena3.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *