Dezvăluiri

PROPUNERE! Școlile din Motru se închid pentru dezinfecție, atât pentru Coronavirus cât și pentru cazurile suspecte de scarlatină

Comitetul Local de Situații de Urgență Motru s-a întrunit marți pentru prima dată de când a apărut isteria legată de Coronavirus, mai mult și pentru că în Școala Catolică din localitate sunt suspiciuni de scarlatină iar, în localitate au fost 11 persoane autoizolate la domiciliu pentru coronavirus, acum rămânând doar 8. Toți cei autoizolați din Motru au venit din Italia. Primarul Gigel Jianu a propus să se închidă școlile, vineri, pentru dezinfecție, lucru acceptat de Comisia Locală dar blocat, de pare, de autoritățile județene.

Unitățile de învățământ din Motru ar fi trebuit să se închidă vineri, elevii și preșcolarii rămânând la domiciliu. Acesta a fost, ieri, chiar propunerea primarului liberal Gigel Jianu care a venit cu ideea ca, în ziua respectivă, unitățile să intre într-o amplă dezinfecție, lucrarea urmând să se realizeze cu o firmă privată. S-a propus, în acest context, în Comitet, și realizarea lucrării cu Minprestul care are prețuri mici și a făcut lucrare de calitate la Spitalul Motru, dar a rămas ca acest lucru să se stabilească.

Comitetul a aprobat astfel închiderea școlilor, șapte la număr, dezinfecție vineri dar și aerisirea sâmbătă și duminică a spațiilor de învățământ.
Decizia comunicată însă organismelor de la județ, Prefectură, DSP, IȘJ Gorj nu s-a bucurat de același entuziasm, responsabilii acestor instituții nefiind de acord cu închiderea unităților școlare, vineri, și nici cu dezinfecția.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *