Dezvăluiri

REDUCEREA vârstei de pensionare bagă zâzanie între PARLAMENTARII de Gorj

Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, vrea o nouă întâlnire, cu toți factorii responsabili, pe tema reducerii vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia.

Deputatul PSD, Mihai Weber, a reacționat după ce deputatul PNL, Dan Vîlceanu, a spus că ar trebui organizată o întâlnire la care să participe administrația și sindicatele din cadrul Complexului Oltenia, parlamentari și lideri politici, în care să fie discutate variantele pentru reducerea vârstei de pensionare. Dan Vîlceanu a atras atenția că în cazul în care legea va fi adoptată în forma pe care o cer protestatarii din Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, compania energetică s-ar putea închide. Mihai Weber spune că întâlniri între liderii sindicali și parlamentari au tot avut la Gorj, în urma discuțiilor, fiecare partid, venind cu amendamente la proiectul de reducere a vârstei de pensionare, ajuns, acum, pe masa Comisiei de Muncă din Camera Deputaților. “Dan Vîlceanu să depășească faza de populisme și să treacă la fapte concrete”, transmite liderul PSD Gorj.

Miruță: Impactul bugetar e mult prea mare

Radu Miruță vede altfel lucrurile. Deputatul USR crede că e nevoie de o discuție la care să participe toți factorii de decizie și liderii sindicali din cadrul CE Oltenia pentru a vedea care este cea mai bună variantă de proiect privind reducerea vârstei de pensionare.“ Impactul bugetar, pentru a trece legea în forma actual, este mult prea mare. Eu am venit cu un amendament, cei de la PSD au venit și ei cu un amendament, destul de populist, ce nu poate fi susținut bugetar”, a conchis liderul USR Gorj. Opinia lui Radu Miruță este că trebuie găsite soluții pentru ca din cadrul CE Oltenia să plece treptat angajații la pensie, și nu brusc, pentru a nu rămâne compania fără personal, care este și așa subdimensionat în producție.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button