Dezvăluiri

RESTRUCTURAREA CEO, pe masa Comisiei Europene

Planul de restructurare a celui mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România, Complexului Energetic Oltenia, se află în analiză la Comisia Europeană.

Iulian Popescu, membru în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia, a venit cu câteva precizări după ce în spațiul public a apărut informația că pe ordinea de zi a ședinței acționarilor companiei, din luna octombrie, este trecut și un punct referitor la prelungirea, până la finalul anului, a împrumutului de 251 de milioane de euro, luat în martie pentru o perioadă de șase luni. Supraveghetorul companiei miniere spune că amânarea rambursării împrumutului este doar o chestiune birocratică, apărută, pentru că planul de restructurare a fost trimis cu întârziere la Comisia Europeană. “Amânarea rambursării împrumutului este doar o chestiune birocratică, apărută, pentru că planul de restructurare a fost trimis cu întârziere la Comisia Europeană. Știm foarte bine că CE Oltenia nu poate da înapoi banii din împrumut. El a fost un prim pas în convertirea lui în ajutor de stat. Planul de restructurare a fost deja trimis. Acum, se află în analiză la Comisia Europeană. Trebuia să ne încadrăm în termenul de 6 luni pentru a fi și aprobat de Comisia Europeană. Pentru a nu risca ca ajutorul de stat să devină neeligibil și să poată fi cerut înapoi, ceea ce ar fi un aspect foarte grav, ar însemna închiderea companiei, s-a apelat la această formulă de prelungire a împrumutului”, a conchis Iulian Popescu.

Planul de restructurare, CONFIDENȚIAL

Iulian Popescu afirmă că planul de restructurare a Complexului Oltenia nu a fost făcut public pentru că nu există, în acest moment, o variantă finală. Supraveghetorul CE Oltenia dă asigurări că în compania minieră nu vor fi făcute disponibilizări. Plecările vor fi pe cale naturală, în următorii ani, urmând să se pensioneze mii de angajați. ”Am încercat să nu convertim în speculă și interpretări contradictorii, atât timp cât programul de restructurare nu era finalizat. Să nu ne dăm cu părerea. A fost, într-un fel, ținut confidențial programul de restructurare, până când toate calculele și toate discuțiile cu specialiștii se finalizează, ca pe masa presei și a opiniei publice, a entităților implicate și interesate de viitorul Complexului Energetic Oltenia să ajungă varianta finală fără a mai lăsa loc la interpretări. Nu vor avea loc disponibilizări colective la Complexul Oltenia. Câteva mii de persoane vor fi pensionate conform vechimii în muncă. Restructurarea din această perspectivă va fi pe cale naturală. Ba mai mult, s-ar putea ca în anumite zone din companie să se facă angajări”, a mai declarat Iulian Popescu, candidat PNL la președinția Consiliului Județean Gorj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button