Politică

Și-a dat DEMISIA din PNL Gorj: După un an de guvernare liberală, suntem pe buza prăpastiei

Senatorul Ion Iordache și-a dat, marți, demisia din Partidul Național Liberal după ce, pe data de 2 noiembrie, şi-a anunţat demisia din grupul PNL din Senat. Parlamentarul de Gorj va rămâne, deocamdată, independent politic.

Ion Iordache a explicat într-un comunicat de presă care au fost motivele pentru care a decis să demisioneze din Partidul Național Liberal. Senatorul acuză actuala conducere a PNL de trădare a electoratului liberal, în condițiile în care a decis să facă alianță cu PSD la guvernare. „Fără compromisuri! Îmi dau demisia din Partidul Național Liberal, pentru că aici nu-mi mai pot îndeplini misiunea. Viața m-a format cu respect față de oameni și față de misiunea de a face bine, de a încuraja demnitatea și onoarea. Pentru mine, promisiunea valorează mai mult decât un contract, este un angajament care trebuie respectat cu orice preț. Ce faceți voi, cei din conducerea PNL, acum, este mai degradant decât orice formă de prostituție! Pentru beneficiile și sinecurile voastre, i-ați trădat pe oamenii care v-au votat, inclusiv familie și prieteni. Eu nu sunt așa! Zilnic, zeci de oameni îmi cer să nu fiu ca voi și să iau atitudine. Oamenii vor respect, s-au săturat să fie umiliți și vor să fie reprezentați de persoane în care să poată avea încredere. Demisia mea vine după consultări cu gorjenii care, ca și mine, sunt revoltați de comportamentul iresponsabil și de dezastrul produs în țară în ultimele luni. Ați destabilizat țara doar să se aleagă Cîțu la simulacrul de Congres. Ați lăsat românii pe mâna companiilor străine care au crescut prețurile fără limită la gaze, electricitate, combustibil și mâncare. Ați lăsat românii să moară în spitale din incompetență și pentru că luptele voastre politice sunt veșnic mai importante”, a spus senatorul.

“Angajații CE Oltenia sunt jefuiți de dreptul de a se pensiona”

Ion Iordache acuză că, după un an de guvernare liberală, “suntem pe buza prăpastiei”. Senatorul spune că, nici până acum, planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia nu a fost aprobat. În plus, minerii și energeticienii “sunt jefuiți de dreptul de a se pensiona anticipat”. „La Gorj, după un an de guvernare liberală, suntem pe buza prăpastiei! Planul de reorganizare al Complexului Energetic Oltenia este tot secret și tot neaprobat. Angajații companiei sunt jefuiți de dreptul de a se pensiona anticipat și tensiunea crește tot mai mult. Nu avem niciun proiect pentru județ și nicio facilitate pentru compensarea efectelor decarbonării. Aș putea continua la nesfârșit cu tot ce nu s-a făcut! Este clar pentru mine că Gorjul nu reprezintă o prioritate pentru acest PNL. Este datoria mea să caut sprijin pentru gorjeni și pentru proiectele județului, să găsesc oameni dispuși să muncească și să ne sprijine, nu să ne sfideze. Cred că demisia mea este un semnal pentru toți liberalii care nu mai suportă dezastrul produs de voi. PNL și PSD, dacă aveți gânduri bune pentru gorjeni, dacă veți investi în acest județ, mă veți avea aliat, dacă nu, voi fi cel mai mare opozant al acestei alianțe care și-a mai bătut o dată joc de țară. Gorjeni, demisia mea este un simbol al respectului pentru voi și singura posibilitate de a vă rămâne alături, în Senatul României, fără compromisuri”, a conchis Ion Iordache.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button