Tableta lu’ Matei

Tandemul PSD – PNL, mai periculos decât ”tandemul de cutremure” al cutremurologului Ionescu

Gorjenii trăiesc cu panica celor trei cutremure de intensitate medie, din ultimele cinci săptămâni, și a altor câtorva mai mici pe care le-au resimțit în toată această perioadă.

Pe 14 februarie, după cele două cutremure de 5.2 și 5.7, directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului, spunea că, ”A fost un tandem de cutremure. Acest al doilea cutremur poate să fie un frate al celuilalt, nu este o replica a cutremurului de ieri (cel de pe 13 februarie – n.m) Pentru noi este o surpriză că zona respectivă s-a activat”, spunea Constantin Ionescu, citat de Mediafax.

Mă așteptam ca luni seara, după cutremurul de 4,9, domnul Ionescu să iasă public și să ne vorbească despre ”tripleta” de cutremure, eventual de fratele vitreg al celor două de la jumătatea lunii trecute. Se pare că directorul INFP a rămas mirat că ”zona respectivă s-a activat”, iar instituția și dumnealui, care e plătit regește, cu 25.000 de lei, cash, lunar, nu poate emite un raport amănunțit despre originea și însușirile cutremurelor, pe baza datelor furnizate de stațiile seismice montate în zona de Nord a Gorjului.

Maximul ce poate comunica o mega-instituție cu mega-cercetători este că, spre exemplu, ”cutremurul a fost înregistrat cu un raport semnal zgomot bun” sau că, ”mecanismul focal determinat pe baza polarității undelor P, indică o faliere normală”. Ne-am lămurit !? În rest, liniște dinspre INFP.

Niciun raport de monitorizare, nicio cauză/origine, nimic, nimic.

Mai grav este că niciunul din cei șapte gorjeni navetiști în Parlament, nici șeful consiliului județean și nici doamna prefect, nu l-au întrebat pe Ionescu despre originea seismelor, pentru a elimina orice speculație pe marginea secvenței / secvențelor din Gorj.

Dacă sesiunea prelungită de zgudu-zgudu s-ar fi resimțit în Capitală, sunt convins că toată șefimea struțo-cămilei PSD plus PNL era pe televizoare cerând informații de la INFP. Cum cutremurele astea cu magnitudini mai mari s-au resimțit în Gorj și câteva județe de peste munți, dar nu înspre București, provincialii ăștia din Oltenia de Nord nu merită nicio explicație.

L-am ”certat” pe colegul Eugen Măruță când, într-o seară, panicat de primele două cutremure a zis despre unul din ”specialiștii” INFP pe care-l văzuse într-o emisiune la un post central de televiziune, că arăta de parcă ar fi ieșit de la despăduchere de la Casa ”Iris”. Nu, așa zișii specialiști nu sunt de la centrul social, ci, în cel mai bun caz par a fi de la padocul Edilitara.

Revenind la reprezentanții struțo-cămilei politice care guvernează sunt muți, ba chiar surdo-muți, și lași, așa cum a remarcat și fostul premier Ponta, în chestiunea CEO și energia pe cărbune. Ei sunt așa în tot ce înseamnă binele acestui județ, locuri de muncă, infrastructură, adică interconectivitate cu țara, și ne aruncă, zilnic, niște poze în care se fac că semnează niște documente de finanțare, alături de marionetele lor rurale, numite, pretențios, primari. La atât se rezumă activitatea lor: cine face mai multe poze, cu mai mulți primari, eventual de import, de la unii la alții, și sume, milioane, pentru prostit proștii. Dacă-i întrebi ce proiect măreț au pentru Gorj, pe termen mediu, sunt blocați în canalizări și drumuri. Niciunul nu are o viziune despre dezvoltarea acestui județ, să zicem, până în 2030. Linia orizontului pentru ei se frânge undeva între drumul expres imaginar, bazinul didactic de înot de la Jupânești și cotețul găinilor.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *