Ultima oră

Taxa de la Feteşti ar putea fi suspendată

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, este ales presedintele filialei judetene a PSD Timis, in cadrul Conferintei Extraordinare a PSD Timis de la Pavilionul Expovest din Timisoara, vineri, 19 iunie 2015. SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAX FOTO

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat CNAIR să elimine taxa de la Feteşti până la finalizarea lucrărilor la podul peste braţul Borcea.

„Împreună cu domnul Pistol, având totuşi o perioadă în care intrăm în zona estivală, având în vedere că există aceste lucrări pe podul de la Feteşti, braţul Borcea şi care vor crea un disconfort în perioada următoare, l-am rugat pe domnul Pistol să ia în calcul următorul lucru. Pe această perioadă, până la terminarea lucrărilor, să vedem dacă putem şi cred că putem să eliminăm taxa de pod”, a afirmat, miercuri, ministrul Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, lucrările la podul peste braţul Borcea ar putea fi încheiate la începutul lunii august.

„În momentul în care s-a început decopertarea în această ultimă etapă lucrurile au stat mai prost decât s-a anticipat. Nimeni nu vrea să îşi asume să facă lucrări de mântuială pe acest proiect important, noi am sperat că undeva la sfârşitul lunii iunie puteam să îl dăm în circulaţie, pare că se duce şi în luna iulie. Şi atunci, fiind în vârf de sezon, toate aceste lucrări vor crea un anumit disconfort şi cred că noi putem să ne asumăm în această perioadă până la finalizarea acestor reparaţii să ne asumăm această decizie. Începând de cât mai repede, dar ţine de CNAIR. De aceea am făcut şi public acest lucru ca să faceţi presiune pe domnul de la CNAIR. E o chestiune de zile. Reparaţiile sper să se termine până la început de august.”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

Potrivit datelor publicate de CNAIR înn urmă cu câteva zile, la podul peste brațul Borcea se lucrează intens în această perioadă pentru a afecta cât mai puțin posibil sezonul estival.

Lucrările de reabilitare la podul peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, au fost reluate în data de 14 februarie.

Podul peste braţul Borcea, în lungime de 970 de metri, este un pod combinat de cale ferată şi şosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea şi, împreună cu podul similar de la Cernavodă, în lungime de 1.596 metri, conectează oraşele Feteşti şi Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea şi Muntenia.

Ultima data, Compania de Drumuri a reluat pe 19 septembrie lucrările de reabilitare la podurile Borcea și Cernavodă, pe Autostrada Soarelui, restricții de circulație fiind valabile până în a doua jumătate a lunii decembrie.

În 2021, CNAIR a atribuit contractele pentru reabilitarea ambelor poduri peste Dunăre constructorului român Maristar pentru 130 de milioane de lei, fonduri europene, termenul pentru finalizarea lucrărilor fiind februarie 2023, pentru Podul Cernavodă respectiv aprilie 2023 pentru Podul Borcea.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *