Actualitate

Un nou salvator montan în județul Gorj

Un nou salvator montan a fost angajat în cadrul Serviciului Județean Salvamont Gorj. S-a reușit acest lucru, deoarece un post vacant de economist de la nivelul Salvamont Gorj a fost transformat într-unul de salvator montan.

„Prin prezentul proiect de hotărâre, se propune Consiliului Județean Gorj modificarea Organigramei, Statului de funcții ale Serviciului Public Județean SALVAMONT Gorj, aprobate prin Hotărârea Consiliului Județean Gorj nr. 59/2010 – Anexele nr. 25 și nr. 26, cu modificările și completările ulterioare, precum și a componenței nominale a echipelor Salvamont și Salvaspeo din cadrul Serviciului Public Județean SALVAMONT Gorj.

Modificările supuse spre aprobare autorității deliberative, potrivit competenței stabilite de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, vizează transformarea postului vacant corespunzător funcției contractuale de execuție de inspector de specialitate, gradul profesional IA din cadrul Compartimentului financiar-contabilitate, achiziții publice, administrativ, turism și relații publice al Serviciului financiar-contabilitate, achiziții publice, turism-salvare, tehnic-administrativ, relații publice, în postul vacant de salvator montan I și preluarea acestuia la Compartimentul tehnic-salvare din cadrul aceluiași serviciu“, se arată în hotărârea Consiliului Județean Gorj.
Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, spune că și cu încadrarea unui salvamontist, există un deficit de salvatori montani.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *