Actualitate

Variante de subiecte pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a. Înscrierea la clasa pregătitoare, prelungită

Ministerul Educației va elabora o serie de variante de subiecte pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020, cu ajutorul cărora elevii să se pregătească cât stau acasă. Totodată, părinții care au nu apucat să își înscrie copiii în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2020-2021 o vor putea face după ce se redeschid școlile.

Ministrul Monica Anisie a anunțat că va fi prelungit și calendarul de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2020-2021.

„Vom prelungi calendarul de înscriere la clasa pregătitoare, părinții să stea liniștiți. De aceea este dificil să luăm decizii, pentru că trebuie să ținem cont de tot ceea ce presupune sistemul de educație: calendare, metodologii, atât în ceea ce îi privește pe elevi, cât și în ceea ce îi privește pe profesori”, a spus ministrul Educației.

Referitor la examenele naționale 2020, ministrul a afirmat că se analizează mai multe scenarii și că deciziile vor fi luate în funcție de informațiile primite de la Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *