Dezvăluiri

VIDEO. Frăția morarilor! Subsecretarul de stat Giurcău, chef în pandemie, la ziua unui afacerist condamnat pentru spălare de bani și evaziune fiscală!

Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Mădălin Giurcău, a participat, sâmbătă seara, în plină pandemie, alături de mai mulți oameni de afaceri din Gorj și Dolj, la o sindrofie care a avut loc la o cunoscută pensiune din comuna Runcu. Subsecretarul de stat a chefuit, pe cinste, la sărbătorirea zilei de naștere a unui afacerist craiovean condamnat, în urmă cu câțiva ani, în mai multe dosare, pentru evaziune fiscală, spălare de bani, fals și uz de fals.

Mai mulți oameni de afaceri din Dolj, alături de businessmanii locali, Tică Besoi, patronul unei rețele de magazine din Tg-Jiu și Cristinel Căpriță, afaceristul care deține o fabrică de pâine în oraș, au petrecut la pensiunea ”Casa din pădure”, în ciuda restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Alături de aceștia, la chef a participat și vicepreședintele ANPC, Mădălin Giurcău, a cărui soției administrează și ea o fabrică de pâine în Tg-Jiu.

Cu toții l-au sărbătorit pe un controversat afacerist din Dolj, principalul furnizor de făină al brutăriilor pe care le dețin, condamnat, în trecut, pentru mai multe fapte penale de natură economică, printre care spălare de bani, evaziune fiscală, dar și pentru înșelăciune, participație improprie la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, înșelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, dare de mită, cesionare fictivă a părţilor sociale ale societăţii, în scopul sustragerii de la urmărirea penală și arestat în mai multe rânduri. În final, afaceristul a executat trei ani de închisoare. Trebuie menționat că într-unul dintre dosare, în care a fost acuzat de înșelăciune cu file cec fără acoperire, infracțiune pedepsită cu închisoarea între 10 și 20 de ani, prejudiciul fiind 5,7 miliarde de lei vechi, a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare, iar doi avocați și doi judecători doljeni au fost arestați pentru trafic de influență, complicitate la dare de mită, respectiv luare de mită, după ce apărătorii inculpaților au intervenit pe lângă magistrați pentru a aplica pedepse mai blânde clienților lor și le-au oferit 45.000 de euro.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Ce sa mai vorbim de oamenii de rand sa respecte legile protectiei sociale, daca cel de la varful protectiei consumatorului ignoreaza legile tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *