Dezvăluiri

VIDEO. Pe urmele STRIGOIULUI din Fărcășești! Întâmplări stranii, în casa unei familii! Popa a rupt-o la fugă speriat, după ce obiectele au început să se miște!

Viața unei familii din Fărcășești a fost dată peste cap, de câteva zile, de când lucrurile au început să se miște singure prin casă. Oamenii sunt speriați, așa că au luat pe cei doi copii minori și dorm prin vecini. Preotul satului, venit să țină o slujbă pentru a alunga duhurile rele, a rupt-o la fugă în momentul în care pătura de pe pat a fost dată la o parte parcă de o mână nevăzută, bateria de la ceas a sărit în mijlocul camerei și becul din camera s-a stins dintr-o dată. ”S-a spânzurat acolo în curte, de creaca aia de la nuc”, spune capul familiei despre fiul fostei sale concubine, care s-a sinucis în urmă cu șapte ani și despre care crede că bântuie acum prin ogradă.

”Și patul îl mută, și masa o răstoarnă…”

Victor Amuliu Dragotă locuiește cu soția și cei doi copii minori la Fărcășești, pe o uliță liniștită, la marginea dealului. Bărbatul de 42 de ani lucrează în construcții însă, de câteva zile, niște întâmplări stranii îl țin mai mult pe acasă, pe lângă soție și copii.
Începând de duminică seara, în casa lui Amuliu sunt scene dintr-un film horror: lucrurile sunt mișcate de la locul lor, becurile se sting prin casă și se aud zgomote ca și cum cineva ar ciocăni în perete.

”De duminică seara, de la 8 la 8 jumate, bocănea în casă în pereți. Bătea de patru ori și se oprea. Am pus soția să pună copilul să se urce și să dea cu tămâie prin pod. Toate le răstoarnă, și pat și televizorul îl întoarce cu fața în jos, le trage din priză…Uitați cum întoarsă televizorul. Și acum e întors. Și patul îl mută, și masa o răstoarnă cu fața în jos”, povestesc cei doi soți.

”S-a spânzurat de nucul ăla!”

Bărbatul bănuiește că toate astea se întâmplă din cauză că femeia cu care a trait, până în urmă cu câțiva ani, nu i-a făcut orânduiala, cum se spune la sat, adică pomană, fiului său care s-a spânzurat, în 2014, la vârsta de 22 de ani, chiar de nucul din curtea casei.

”Eu am trait cu o soție, mai înainte, și a avut un băiat care s-a spânzurat aici când avea 22 de ani. Și nu i-a făcut de șapte ani. Părintele zice că din cauza asta că, caută ceva el. Aici s-a spânzurat, la nucul ăsta. Și crecile la o parte le dă de acolo. A stropit părintele…”, spune bărbatul.

”Când citi părintele, sări bateria de la ceas”

Cei doi soți au chemat preotul din sat să slujească, după ce au observat că fenomenele ciudate nu contenesc nici după ce au tămâiat casa și gospodăria.
Numai că, și în timp ce preotul rostea o predică în casa bântuită, s-au întâmplat lucruri bizare care l-au speriat și pe acesta.

”Când citi părintele, sări bateria de la ceas, a tras pătura de pe pat, a dat cu ea jos, de față cu părintele. El zise că n-a văzut așa ceva”, suțin cei doi soți.
Preotul a plecat în grabă, dar a revenit, miercuri după amiaza, împreună cu un alt cleric.
”A venit prima dată și se sperie, zise că n-a mai văzut așa ceva. Apoi mai veni cu un preot. Și bocănea în perete. Ei citeau mai departe. Ziseră să nu ne temem. Chiar acum după ce facă slujba i-am zis că bate tot mai des în pereți și a zis să fac o colivă și să mergem să facă slujbă și la cimitir”, afirmă soții Dragotă.
Aceștia trăiesc cu frică, de câteva zile, și chiar dacă spun că fenomenele caudate se întâmplă pe timpul zilei, nu au curajul să rămână în casă peste noapte și dorm, împreună cu copii, prin vecini.
”Cum să nu te temi când avem copil mic de doi ani? Nu sunt închipuiri. Nu auzea și altcineva, dacă erau închipuiri. Azi noapte am dormit la vecini. Ne e teamă… Copilul se trezește și plânge”, spun cei doi soți.

”Tămâiai, pusăi lumânări, dar degeaba…”

Într-o margine a cimitirului din Fărcășești e înmormântat Tudor Aurelian, băiatul care s-a spânzurat, la numai 22 de ani. La mormânt încă erau aprinse candelele și lumânările pe care Victor Amuliu le pusese de dimineață. A și tămâiat, în speranța că spiritul tânărului poate se liniștește.

”Eu fusăi și azi la cimitir, tămâiai, pusăi lumânări, dar degeaba…”, spune bărbatul parcă resemnat.
Cei doi soți sunt disperați și singura lor speranță rămâne tot în preoții care vor face o slujbă și la căpătâiul mortului.
”Stăm și ne uitam la televizor și ne trezim cu el sucit sau cu fața în jos sau îl trage din priză. Sau cu dulapurile deschise, becul stins. De față cu preotul stinsă becul. Nu se vede nimic, nu se aude nimic. Poate se liniștește după ce face popa slujbă și aici”, adaugă soția lui Amuliu.

Preot: ”Poate se liniștește…”

Contactat telefonic de jurnaliștii gorjonline.ro, preotul de la Fărcășești a refuzat să facă declarații, ba chiar a insistat să nu apară nimic în presă despre acest caz. ”Am fost acolo, dar nu e normal să profitați de situația asta a unor oameni. Nu e cazul să apară nimic în presă. Să lăsăm lucrurile așa poate se liniștește…Dacă nu, o să trebuiască să anunțăm părintele protopop și atunci puteți să stați de vorbă cu familia, nu acum că se sperie copiii”, a afirmat preotul.

Alina Scaunașu
Claudiu Matei

   

Citește și:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *