Eveniment

VIDEO: Tânăr din Motru, șantajat și amenințat de către unchi, din cauza unei proprietăți

Cosmin Pistol, în vârstă de 28 de ani din Motru s-a adresat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, în iunie 2022, reclamând că unchiul său dar și fiul acestuia l-ar fi șantajat și amenințat periodic. Practic, amenințările repetate dar și încercările de șantaj aveau loc fața în față, pe proprietatea mamei tânărului, spune acesta, fiind înregistrate video-audio. Mărul discordiei îl reprezenta tocmai proprietatea moștenită de mama tânărului de la părinți, fiind vorba de o casă și un teren situate în localitatea Horăști, aparținând de municipiul Motru. Dosarul nr.515/P/2022 se află în cercetare de o jumătate de an la unitatea de parchet din Motru.

Problemele dintre rude au apărut în martie 2022 o dată cu mutarea în locuință din Horăști a tânărului Cosmin Pistol. Unchiul și verișorul acestuia locuiesc în vecinătatea imobilului moștenit de mama tânărului, respectivii construind acolo două barăci. În momentul în unchiul a văzut că nepotul se muta pe proprietate a început să îl șicaneze, l-a reclamat la locul de muncă, i-a făcut două plângeri penale finalizate cu NUP(pentru că faptele nu existau) iar în luna noiembrie unchiul si-a acuzat nepotul de o așa zisă agresiune fizică, cerând instanței chiar și un ordin de protecție. Instanța din Târgu Jiu a respins cererea rudei lui Cosmin Pistol.

,,Aceste probleme s-au acutizat când unchiul meu a văzut că i-am făcut o plângere penală pentru amenințare și șantaj și am refuzat să mi-o retrag. A încercat să obțină un ordin de protecție, să îmi facă probleme la serviciu dar, din fericire, organele de anchetă și instanța mi-au dat câștig de cauză. Până însă la finalizarea certărilor din dosarul penal eu și familia mea suntem permanent în pericol, mai ales că unchiul meu a amenințat verbal, lucru pe care îl pot dovedi, că îmi va tăia capul”, a explicat reclamantul Cosmin Pistol.

Acesta susține că se teme pentru viața sa și a celor cu care locuiește în casa respectivă și spune că nu își dorește să se repete la Horăști, incidentul tragic de la Bran, cu cei doi tineri omorâți pentru o palmă de pământ.

Cosmin Pistol menționează că cele două rude folosesc metode de denigrare a sa în spațiul public, utilizând adresele de Facebook fictive în care încearcă să îi aducă atingere imaginii sale publice. Acesta pomenește de ,,Buletin de Horăști” și de ,,Buletin de Motru”, în spatele cărora s-au ascunde unchiul și verișorul său, unul pensionar iar celălalt fără ocupație.

 

DREPT LA REPLICĂ

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *