Dezvăluiri

Vinde CE Oltenia baza de tratament Săcelu? Dumitrelea: Nu-i voi lăsa să vândă la bucată

Primarul comunei Săcelu, Gheorghe Dumitrelea, vrea să stopeze demersurile Complexului Energetic Oltenia de scoatere la vânzare a activelor Stațiunii Săcelu.

Gheorghe Dumitrelea vrea să preia gratuit activele Stațiunii Săcelu. Edilul vrea să poarte noi discuții pe această temă cu managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan. Gheorghe Dumitrelea anunță că se va opune vânzării la bucată a bazei de tratament. În opinia sa, singurul obiectiv care ar putea fi scos la vânzare este cantina- restaurant, celelalte imobile neavând o situație juridică foarte clară. “Nu voi lăsa să fie vândută la bucată baza de tratament. Din câte știu eu, singurul obiectiv care ar putea fi scos la vânzare este cantina-restaurant, celelalte obiective neavând partea juridică clarificată ca să poată permite vânzarea acestor imobile. Aceste obiective se află în comuna Săcelu, iar pentru a putea fi scoase la vânzare compania va solicita primăriei Săcelu acel certificat fiscal, document prin care voi afla dacă va fi scos la vânzare sau nu. Până nu voi avea detalii foarte clare discutate cu conducerea CEO nu pot să spun că vor fi scoase la vânzare sau nu. Am declarat că îmi doresc să preiau gratuit baza de tratament. Am făcut demersurile către Guvernul României în acest sens. Voi susține legea pe care a depus-o domnul senator Iordache pentru preluarea acestor bunuri cu titlu gratuit și nu voi lăsa ca această bază să se vândă pe bucăți, cum doresc unii”, spune edilul.

„Voi solicita audiență premierului”

Planul de restructurare al CE Oltenia presupune și renunțarea la activitatea de la Săcelu. Gheorghe Dumitrelea consideră că acest plan este “doar pe hârtie”, nu se poate realiza. Edilul spune că este dispus să ceară audiență chiar și la premierul României pentru a împiedica vânzarea Stațiunii Săcelu. „Se poate demara o procedură de scoatere la licitație, dar totodată se poate și opri. Dacă va fi nevoie, mă voi deplasa la București, voi solicita audiență premierului și chiar voi aduce la cunoștință guvernului României situația bazei de tratament. Nu cred că poate fi vândută atât timp cât are capital de stat. De câte ori a fost dezbătut acest plan de restructurare? Dacă vorbim de planul de restructurare, se pot face angajări? Punem aceste întrebări, pentru că din ce am auzit și din ce informații am eu este un plan pe hârtie, nu se va putea realiza nimic”, a conchis primarul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button