Dezvăluiri

Ce urmează după ŞOMAJUL TEHNIC în CEO. LIDER: INSOLVENŢA

Luni, peste 6500 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia au intrat în șomaj tehnic, urmând ca, până pe data de 6 iunie, să intre prin rotaţie şi restul salariaţilor.

Cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România a avut livrări foarte slabe în piaţă, în ultima perioadă, pe fondul apariţiei pandemiei de coronavirus, în urma căreia mulţi agenţi economici şi-au închis activitatea. Luni, Complexul Oltenia a intrat în sistemul energetic naţional doar cu puţin peste 430 de MW. Constantin Creţan se aşteaptă la ce-i mai rău pentru mineri şi energeticieni după ce se va încheia perioada de şomaj tehnic. Liderul Sindicatului Lignitul Oltenia crede că CEO va rămâne fără bani de salarii, având în vedere că nu vinde suficientă energie şi va intra în insolvenţă. “ Ştiţi că are pierderi destul de mari Complexul Oltenia. În condiţiile în care suntem, în şomaj tehnic, nu producem, aşa că pierderea va fi mult mai mare. Este inevitabilă insolvenţa. Compania va intra în insolvenţă, având în vedere şi problemele de mediu pe care le are, cu cele legate de certificatele de carbon, creditele bancare. Tot ce este în cadrul Complexuluui Oltenia: grupuri energetice, excavatoare, inclusiv sedii al companiei, sunt amanetate la bănci. După şomajul tehnic urmează insolvenţa şi lichidarea completă a mineritului, pentru că va fi pus în aplicare acel program prin care grupurile termocentralelor vor fi trecute pe gaze. Grupurile vor fi trecute pe gaze. Vor dispărea toţi minerii. Viitorul este incert în ceea ce-i priveşte pe mineri. Odată cu trecerea termocentralelor pe gaze, Complexul Oltenia nu va mai fi o companie de interes naţional. Guvernaţii încă importă energie prin Ungaria. Parcurile fotovoltaice sunt tot afaceri ale guvernanţilor şi ale unor firme private care au un interes în România”, a conchis Constantin Creţan.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Logica normala ,care se iveste dupa 30 de ani de capitalism oltenesc…….blestemul sutelor de motoare asincrone de 630 kw ,al transformatoarelor pana la 6,3 MVA ,al intreruptoarelor OROMAX ,al miilor de role ….etc…..etc…..,toate evaporate de pe plantatiile de lignit ,a ajuns sa se implineasca……vom avea evident binefaceri postlignit ,sol si subsol grav poluat ,ape contaminate ,paduri nimicite,milioane de tone de cenusa ingropate……nu mai vorbim despre satele care nu au ramas nici macar in istorie…..o sa ducem dorul pulberilor de lignit,, cenusa,,al oxizilor de sulf ,azot, carbon ,al zgomotului …..o sa ne fie dor de activistii care ne prosteau, spunand ca fara CEO, moare SEN, ….o sa ne fie dor si de doctorii in stiinta care ne povesteau ca gorjenii nu pot fi altceva decat mineri si ca Gorjul nu poate fi decat monoindustrial , afirmatia fiind oarecum eronata, viitorul judetului nu va fi monoindustrial, nu va fi deloc………va fi doar o zona de mana de lucru prost calificata si ieftina ,pentru ca asta a vrut partidu’ prin testament….in viitorul nu foarte indepartat,medicii si popii o sa someze, o sa dispara managerul de spital,,dar va apare managerul de cimitir……se vor dezvolta totusi activitatile bugetate ,numarul de angajati in sistemul public din Gorj va fi de 5 ori mai mare decat numarul de proletari care munceau la uzinele FIAT, prin anii 60……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button