Dezvăluiri

DEPUTAT de Gorj, REACȚIE după suspiciunile Comisiei Europene legate de planul de RESTRURCTUARE al CEO: E GRAV

Deputatul USR-PLUS, Radu Miruță, a reacționat după ce Comisia Europeană a transmis un document în care își exprimă suspiciunile pe care le are legat de planul de restructurare al Complexului Oltenia.

Într-o informare trimisă, la începutul lunii februarie, ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, Comisia Europeană explică pe larg de ce a demarat o investigație aprofundată pe planul de restructurare propus de compania energetică. Din document reiese că sunt semne de întrebare că CE Oltenia poate susține financiar investițiile de trecere a grupurilor termocentralelor pe gaze, ori realizarea pacurilor fotovoltaice până în 2025. “E chestiune destul de gravă. Sper ca guvernul să abordeze problema cu maximă seriozitate. Dacă aș fi premier, nu aș mai lăsa problema la latitudinea conducerii CEO. E chestiune ce ține de siguranța națională”, spune deputatul USR-PLUS, Radu Miruță. Comisia Europeană a mai transmis că guvernul nu poate sprijini financiar compania energetică de la Târgu-Jiu pentru achiziționarea certificatelor de CO2 fără acordul său. În aceste condiții, Radu Miruță spune că e nevoie de o intervenție diplomatică între Guvernul României și Comisia Europeană pentru soluționarea problemei. Deputatul PSD, Mihai Weber, l-a interpelat, zilele trecute, pe ministrul Energiei, Virgil Popescu pe tema planului de restructurare al Complexului Oltenia. Parlamentarul social- democrat vrea să știe dacă există un plan B în situația în care Comisia Europeană nu va aproba planul companiei energetice de la Târgu-Jiu.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Trecerea pe gaze a unor grupuri de la CEO se poate face usor, de la o zi la alta. Conducerea CEO se poate inspira de la termocentrala din Iernut care era pe gaz si a facut doar o modernizare a cazanelor prin anii 2014, care nu s-a finalizat nici pana acum; cu toate ca in proiect a fost implicata o firma din Spania si capital a fost. S-ar putea ca pana la Paste sa avem in fuctiune cateva parcuri eoliene, fotovoltaice si cateva grupuri trecute pe gaz. Si asta ca pe lume pertidul s-a nascut !…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button