Eveniment

Dreptate, după șapte ani, pentru directoarea Școlii Gimnaziale Bălcești, trimisă în judecată pentru conflict de interese

S-a făcut, în sfârșit, dreptate pentru Roxana Dobre, fostă Bălcescu, directoarea Școlii Gimnaziale Bălcești, din comuna Bengești Ciocadia. Aceasta a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci pentru conflict de interese. După șapte ani de judecată, inculpata a fost achitată definitiv, instanța stabilind că fapta incriminată nici măcar nu există.

Roxana Dobre (fostă Bălcescu) a fost director în perioada 2014-2015 al școlii din Bălcești, comuna Bengești-Ciocadia, dar, și-a dat demisia, urmare a dosarului penal care i-a fost întocmit în 2015 pentru comiterea infracțiunii de conflict de interese. Asta, în urma denunțului făcut de o fostă angajată a școlii, Ionela Blendea, dosarul ajungând până la DNA.

Directoarea a fost însă achitată pe 24 iunie 2019 de o instanță a Judecătoriei Novaci asta, după patru ani și jumătate de procese. Mai mult, femeia a avut ghinionul ca, în 2017, o instanță a Judecătoriei Novaci să o condamne la nouă luni închisoare cu suspendare, pe motivul aberant că i s-ar fi găsit în sânge o alcoolemie ridicată. Mai exact, judecătoarea de la Judecătoria Novaci a încurcat dosarele, sentința primită de cadrul didactic neavând nimic în comun cu alcoolemia. Cu toate acestea, Roxana Bălcescu a fost condamnată pe 8 martie 2017 la nouă luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere pe 2 ani, interzicerea unor drepturi și muncă în folosul comunității.

În 2022, cauza cu Roxana Dobre inculpat era a treia oară la rejudecare la instanța de fond. În speță la Judecătoria Novaci, unde inculpata primise deja o condamnare, o achitare și revenirea dosarului de trei ori la instanța de fond ea fiind condamnată, inițial, pe o eroare, la 9 luni de închisoare cu suspendare, în 2017.

În cuprinsul sentinței, magistratul care a judecat cauza a scris că aceasta era în conflict de interese nu pentru că și-ar fi angajat mama la școală pe care o conducea ci pentru că ar fi condus sub influența băuturilor alcoolice, având în sânge o alcoolemie ridicată. O instanță a Judecătoriei Craiova a decis rejudecarea cazului pe motiv că inculpatei i s-au încălcat toate drepturile procesuale. La doi ani și trei luni, o alta sentința a Judecătoriei Novaci o achita pe fosta directoare de școală dar Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci atacă sentința. O instanță a Curții de Apel impune rejudecarea cauzei care ajunge in august 2021 iar la instanța de fond.

„După mai bine de 7 ani în instanță (un itinerar cu structură de roller- coaster), am câștigat acest „război”, fiind achitată definitiv, în baza art.16,alin 1, lit b Cod Penal (fapta nu există).

Am refuzat prescripția, am solicitat continuarea procesului penal și am reușit să demonstrez că sunt nevinovată”, a transmis Roxana Dobre urmare a ultimei sentințe din acest caz. În ultimii ani, cadrul didactic a fost pus la zid urmare a unei sentințe aberante date de instanța de fond.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *