Tableta lu’ Matei

George și Florența…

…îmi amintesc de alt cuplu celebru care le-a luat mințile gorjenilor: DDD și Tudor Barbu. Există , totuși, niște diferențe: DDD oferea douăj de mii de euro, în live, la postul său de televiziune și spărgea ouă fierte de cotiera din bambus a Rolls-ului, pe când George zice doar de salariul minim brut de 5.000 de lei și este în live mereu. Și a doua: Barbu chiar știa să vorbească, avea vrăjeală frumoasă, iar eu îl gratulam, public, cu apelativul de mare finețe ”vagabond de Dămăroaia”, pe când Florența e la nivelul grupa pregătitoare ca lexic, că de discurs, logică, mesaj, nu poate fi vorba, e precum zicea Vadim: ”Ștearsă precum filmul mut…”.

Cum cine e Florența? Ileana Cosânzeana metamorfozată în Xena, după rapelul de murături. Pentru mine nu e un paradox faptul că 10% dintre târgujieni i-ar da votul, pentru că noi, gorjenii, am mai dat votul unor necunoscuți ignoranți, obsecvioșii unor mafioți care-i manevrau din umbră.

Florența le-a întrecut pe toate: să ai trei indivizi cu probleme penale majore la vârful organizației e o performanță greu de egalat, iar pe unul să-l numești, cu de la sine putere ”coordonator”, ”lider” și Simion să spună că nu există lider al organizației Tg-Jiu, e chiar rușinos. Problema asta e tratată cu lejeritate. Și nu numai asta! Simion și-a făcut numărul la Tg-Jiu, însă subiectele pe care le abordează nu ne includ pe noi, gorjenii. La nivel declarativ, Simion zice că susține mineritul și energia din Gorj și cam atât. Ca deputat și vicelider al grupului parlamentar AUR din Camera Deputaților, nimic concret.

A fost frumos la conferința de presă a AUR Gorj: adepții lui Simion și-au scos costumele de la gardilop și îl așteptau sfioși pe ”George”, Florența era emoționată toată, pregătită să impresioneze niște eclere, și a uitat până și numele partidului, plus vreo două substantive în dativ. Dar ăstea nu-s amănunte de luat în seamă la anvergura uriașă a acestor personaje atât de mari, neîncăpătoare, practic, într-un sediu atât de mic.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *