Actualitate

Laboratorul de testare pentru COVID-19 de la Târgu Jiu, tot mai aproape de a deveni o certitudine

Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu va avea în curând un laborator unde se vor putea face teste pentru depistarea coronavirusului. Clădirea va fi una nouă, distinctă față de celelalte, cu o suprafață de aproximativ 100 mp. Documentația a fost deja transmisă spre a obține avizul Direcției de Sănătate Publică Gorj. Totodată a fost depusă și documentația la primărie pentru obținerea certificatului de urbanism și autorizației de construire. Sunt speranțe ca laboratorul să fie funcțional în mai puțin de patru săptămâni și astfel, să fie realizate primele teste pacienților suspecți.

„Am trecut în etapa următoare a proiectului nostru și anume am semnat contractul cu furnizorul și am plătit avansul pentru linia PCR. Așa cum am spus și în prima postare, sperăm ca în 4 săptămâni să reușim să devină funcțional. Continuăm împreună, le mulțumesc zecilor de prieteni care prin donațiile lor fac posibil realizarea acestui proiect”, a transmis medicul Bogdan Niculescu, unul dintre inițiatorii proiectului.

Reamintim faptul că, la inițiativa unui grup de medici inimoși de la SJU Tg Jiu (dr. Bogdan Niculescu, dr. Grigorian Magdalena, dr. Huzu Maddy, dr. Morega Adela și dr. Lăcătușu Eugen), cu sprijinul conducerii spitalului și al generozității unor oameni de afaceri gorjeni s-a hotărât achiziționarea , aducerea și punerea în funcțiune, la Tg Jiu, în cadrul S.J.U., a unui laborator genetic. Până acum, toate analizele de la Târgu Jiu erau trimise fie în Capitală, la Matei Balș, fie la Craiova.

Tag-uri

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close